Start uniek project lesprogramma Funkey hockey in Emmen

EMMEN - Afgelopen maandag vond de eerste Regionale Kennis Bijeenkomst met het thema Funkey Hockey plaats in Emmen. Hockeyclub Emmen, de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de combinatiefunctionarissen van de gemeente Emmen laten aanwezigen kennismaken met het lesprogramma dat is ontwikkeld voor hockeyverenigingen, scholen en de buitenschoolse opvang. BSO de Kwebbel namn met 14 kinderen deel aan de bijeenkomst die plaatsvond in de gymzaal in de Rietlanden, Valkenveld 122, 7827 HC Emmen.


Het doel van Funkey wordt duidelijk gemaakt in de naam: FUN in goed bewegen is de KEY. Het gaat dus om méér dan hockey. Het programma wil ook vooral kinderen stimuleren (meer) te bewegen. Ook wordt er aandacht besteed aan loopscholing en verbetering van balvaardigheid. Dit alles in een vorm van hockey. Op deze manier wil de deelnemende partijen bijdragen aan de motorische vorming van deze jongste generatie.



Subsidie voor het project
Hockeyclub Emmen heeft een subsidie toegekend gekregen in het kader van Sportimpuls om de komende twee jaar Funkey Hockey uit te voeren. De vereniging gaat de komende 2 jaar Funkey Hockey-les geven op 20 basisscholen en 14 BSO’s. Hockeyclub Emmen heeft hiervoor een trainer aangetrokken die in samenwerking met de sportwijkteams van de gemeente Emmen de lessen gaat verzorgen. Ook zorgen zij ervoor dat de leerkrachten straks zelf het programma kunnen geven.

Start van Funkey

De bijeenkomst is niet alleen bedoeld voor bestuurs- en commissieleden Jongste Jeugd trainers, maar juist ook voor docenten, trainers, combinatiefunctionarissen, BSO leiding en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst wordt gegeven door Gilles van Hesteren en Remco van Staveren, beiden leerkracht Lichamelijke Opvoeding, hockey trainer en bedenker van de oefeningen in de Funkey lesmappen.

Funkey hockey bij MHCE

Iedere zaterdagochtend van 9.30 -10.30 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 4-5 jaar terecht bij de hockeyclub voor funkey hockey. Met veel enthousiasme zijn jonge kinderen bezig met de basisbeginselen van hockey. De vereniging verwacht door het lesprogramma op de basisscholen een uitbreiding van de huidige groep. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda