Honkbalcompetitie eindelijk weer start.

EMMEN - Afgelopen weekend is in het noorden het honkbalseizoen weer van start gegaan. Zaterdag beten de twee jeugdteams van de Bedrocks, U12 (pupillen) en U21 (junioren), de spits af. Voor beide teams ging de seizoen opener helaas verloren. Op de Meerdijk in Emmen ontving Bedrocks H2 zondagochtend het tweede team van Caribe uit Groningen. De Emmenaren speelden een prima wedstrijd en wisten toch wel verrassend met 10-6 te winnen, een enorme opsteker voor het team van coach Albert Ramakers.


Die opsteker was er ook voor nieuwkomer Rik IJzerman die zijn eerste honkslag wist te slaan.


Om 14:30 uur was het de beurt aan het eerste seniorenteam van de Bedrocks. Tegenstander, de Knights H1 uit Leek. Voorafgaand aan de wedstrijd mocht wethouder Pascal Schrik van de gemeente Emmen, met o.a. sport in zijn portefeuille, de eerste bal werpen. Bedrocks startte met Melvin Brandjes op de heuvel en zijn broer Robin achter de plaat. De wedstrijd stond onder leiding van plaatscheidsrechter Davey Paulussen en veldscheidsrechter Jasper Vos.


In de eerste slagbeurt namen de Knights een 0-1 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Bedrocks terug door o.a. een 2-honkslag van eerste honkman Léon Niehof.(foto) 3-1. In de 2e en 3e inning stond Bedrocks sterk te verdedigen en kwamen de Knights niet tot scoren.


De Emmer slagploeg liep in deze innings echter uit naar 11-1 o.a. door een 2-honkslag van catcher Robin Brandjes en honkslagen van de infielders Fernando Acevedo en Marijn Mast.


Na een pitcherwissel bij de Knights hadden de Emmenaren wat meer moeite om de bal te raken en kwamen ze in de rest van de wedstrijd niet meer tot scoren. De Leekster slagploeg kreeg wat meer grip op de pitches van Brandjes (23) en wist nog 5 runs te maken.


In de laatste inning kwam Marijn Mast op de heuvel. Hij kreeg slechts drie slagmensen tegenover zich omdat de Knights tot drie keer toe bal richting derde honkman Fernando Acevedo sloegen. Met zijn aangooien naar eerste honkman Léon Niehof werden de laatste nullen van de wedstrijd gemaakt. Eindstand 11-6.

U12 (pupillenteam)
Helaas is het Bedrocks U12 team dit seizoen wat mager bezet. Bedrocks is nog op zoek naar jongens en meiden in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, die het leuk vinden om samen te trainen en op zaterdag een wedstrijd te spelen.

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige sport? Kom dan een keertje mee trainen bij Bedrocks! Ons U-12 team traint op dinsdag en donderdag, van 18.00 tot 19.30 uur op sportpark Meerdijk. Kijk voor meer informatie op www.bedrocks.nl of stuur een mailtje naar info@bedrocks.nl

Volgende week op de Meerdijk
Zaterdag 22 april 2023 11:00 Bedrocks U12 – Pioneers U12, 14:00 Bedrocks/Cubs U15 – Drachten Diamonds U15
Zondag 23 april 2023 11:00 Bedrocks H2 – Drachten Diamonds H2, 14:30 Bedrocks H1 – Cubs

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda