Goede start Bedrocks 2 seizoen 2014 deel 2.

EMMEN - De vakantie was nog maar net voorbij of de Heren 1 begonnen al weer met het 2e deel van de competitie en niet tegen de minste, maar tegen de koploper WHSC uit Winschoten. De wedstrijd werd thuis gespeeld op de Meerdijk onder perfecte leiding van scheidsrechter Ralph Seijkens.


De wedstrijd werd open gegooid door pupil van de week Alex Uiterwijk Winkel(midden) die deze wedstrijdbal voorzien van spelers handtekeningen weer mee naar huis mocht nemen.


De thuisploeg begon sterk, met Robbin Vording als pitcher en zijn broer Kevin als catcher werden de eerste 8 slagmensen van Winschoten teruggestuurd naar de dug-out , voordat zij hun eerste punt konden scoren. Intussen hadden de Emmenaren dankzij goed slagwerk al 7 punten op het scoreboard staan.

In de 4e inning breide de Bedrocks de score uit met 2 punten, maar ondertussen werd de wind sterker en de regen harder en mogelijk was dat de reden dat de knuppels van Winschoten tot leven kwamen. In de 5e inning stond het alweer 9-6. Emmen kon aan slag nog weinig brengen, maar het publiek werd toch nog vermaakt door prachtig verdedigende acties!

Een keiharde linedrive werd dankzij een goeie reflex van derde honkman Devi Seijkens gevangen, Harrie van Vondel maakte drie goeie vangballen in het outfield en Kevin Vording beëindigde de 8e inning dankzij een fantastisch dubbelspel. Dit alles kon helaas niet voorkomen dat de tussenstand gelijk werd en bij de laatste slagbeurt van de wedstrijd voor de thuisploeg stond het 9-9.

Goed tactisch teamwork zorgde ervoor dat Bart-Jan van der Toom, die met een honkslag op het eerste honk was gekomen, door een prachtige stootslag-honkslag van Marijn Mast kon opschuiven naar het derde honk, waarna v/d Toom het 2e honk met een steel kon bemachtigen.

Robin Paulussen kwam aan slag, met het 2e en 3e honk bezet en 1 uit sloeg hij de beslissende honkslag, een walkoff hit zoals de Amerikanen dat noemen, waardoor v/d Toom kon scoren en de belangrijke overwinning met 10-9 naar Emmen ging.

Op dit moment is Bedrocks nog slechts 2 punten van WHSC verwijderd en wordt er uitgekeken naar de omgekeerde wedstrijd zondag aanstaande in Winschoten, waarbij Bedrocks bij winst op gelijke hoogte kan komen.

Zaterdag a.s. om 10.00 uur zullen op de Meerdijk de Noordelijke Beker Kampioenschappen voor Juniorenteams georganiseerd door KNBSB Cluster Noord worden gehouden.

Daarnaast spelen om 11.00 de aspiranten tegen White Cats uit Sneek, waarna Zondag om 13.30 de Cubs tegen Bedrocks spelen. (foto’s Bert Springer en Johan Uiterwijk Winkel)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda