Bedrocks heren domineert met positiespel.

EMMEN - Zondag speelde het 1e van Bedrocks de laatste competitiewedstrijd op de Meerdijk tegen Caribe 2 uit Groningen De wedstrijd stond ook in teken van het afscheid van Robbin Vording, die na bijna 10 jaar als speler en vrijwilliger, de club gaat verlaten.


De wedstrijd werd gespeeld onder uitstekende leiding van de scheidsrechters Ralph Seijkens en Bikh Dinh en werd afgeschoten door de broertjes Thimo en Ivar Czudar, die als batboy beiden de eerste bal mochten gooien.

De coaches Marco Mast en speler/coach Alex ten Hoor van Emmen hadden een ludiek plan bedacht voor deze laatste competitiewedstrijd. Zij rouleerden de spelers elke inning door in posities, zodat zij allemaal een keer op 1 van de 7 posities gespeeld hadden. De enige posities die niet gerouleerd werden waren de pitcher en catcher, Robbin Vording mocht zijn laatste wedstrijd vanaf de heuvel starten, gesteund door catcher Bartjan van der Toom.

De wedstrijd begon goed voor de Emmenaren, in de 2e inning was het al 8-2, maar mede door het door wisselen van Bedrocks, maakten de mannen in het veld nogal wat foutjes en hierdoor konden de mannen van Caribe elke slagbeurt weer terugkomen. Hoogtepunt in de 3e inning was een tweehonkslag van Luc van Brero, die als 15 jarige zijn eerste wedstrijd voor heren 1 mocht spelen en hierin dus ook meteen een honkslag sloeg De geslagen bal kreeg Luc na de wedstrijd gesigneerd door alle heren weer terug.

In de 7e inning kreeg Robbin Vording, zijn verdiende publiekswissel en werd met een staande ovatie van spelers en publiek naar de dug-out begeleid.

Marijn Mast nam de pitchtaak over en hield de voorsprong op 18-16. Bedrocks maakte hier in de 8e inning nog 20-16 van en dit was zeker geen luxe, want zoals altijd zat het venijn op het eind.

Caribe kreeg in de 9e inning vat op Mast en kwamen terug tot 20-19, met de honken vol werd de bal naar derde honkman Kevin Vording geslagen die samen met catcher van der Toom doormiddel van een mooie insluitactie een einde maakte aan de 3,5 uur lang durende wedstrijd en hiermee de winterstop inluidde.

Het seizoen was een goed leerjaar voor de jonge herengroep onder leiding van hoofdcoach Marco Mast, die ook zelf een groei heeft doorgemaakt in het trainer en coachvak. De 2e plaats in de competitie belooft allemaal veel goeds voor aankomend seizoen.

Dames
Zondag ontvingen de Emmer dames Northern Stars uit Leeuwarden.

Pitcher Hester Beekman begon de wedstrijd goed en hoefde tot aan de 4e inning maar 2 puntjes toe te staan aan de Stars. De Bedrocksters daarentegen wisten te domineren door na 3 inningen op een ruime voorsprong van 8-2 te komen met prachtige honkslagen van o.a. Bich Dinh en Irma Seijkens.

In de 4e inning was de batterij van Beekman leeg en moest reliever pitcher Irma Seijkens aan de bak. De Stars kregen gelijk vat op de worpen van Seijkens en wisten honkslagen precies tussen de veldspelers in te slaan wat de stand al vrij snel op 8-8 bracht. De Emmer dames konden in hun laatste slagbeurt nog wel alle honken bezet te krijgen, maar kwamen helaas niet meer tot scoren. Eindstand 8-8.

Aspiranten
Zaterdag ontvingen de Emmer aspiranten die reeds kampioen zijn, de nummer 2 Caribe uit Groningen met het doel ook deze laatste wedstrijd ongeslagen te blijven.
Pas in de 2e inning werd het eerste punt binnen geslagen door Daan v/d Wal en met een fraaie 2-honkslag wist Michael Ward nog twee mannen binnen te slaan, 3-0. Ook in de 3e inning kwam Caribe, mede door 2 strike-outs van werper Melvin Brandje niet tot scoren , maar Bedrocks ook niet.

Ook in de 4e inning 2 strike-outs en een mooie vangbal door Davey Paulussen die in de daaropvolgende slagbeurt een 2-honkslag aantekende, waarop Devon Noija dit herhaalde en Melvin Brandjes het 2e honk bereikte door een veldfout. Deze mannen werden vervolgens binnen geslagen door v/d Wal, 6-0. In de 5e inning kwam pitcher Teun Efftink op de heuvel die 2-strike-outs gooide wederom geen punt voor de Groningers. In de laatste slagbeurt voor Bedrocks gingen alle remmen los wat uitmondde in een 15-0 monsterzege. Na afloop werden Emmer honkballers en Coaches Naida de Beuse en Mike Ward door het bestuur in het zonnetje gezet.

Pupillen
Onder leiding van de gelegenheid coaches Harriet Mol en Kevin Vording togen de Emmer pupillen naar Meppel voor hun wedstrijd tegen de Blue Devils. Pitcher catcher combinatie Jasper Koopman en Ivar Czudar hielden de Devils lange tijd op 1-0. Dainyel Rooi, Jasper Koopman en Ivar Czudar sloegen een prachtige honkslagen wat de stand voor Emmen in de 4 inning op 2-1 bracht. Reliever pitcher Floris Gon gooide prachtige ballen maar de Devils wisten er telkens de coach toss uit te slepen waardoor de ballen het veld in werden geslagen en ondanks een prachtige actie van debuterende 2e honkman Dariën Vinke en de gedegen waterdichte verdediging van de Bedrocks wisten de Devils de score op 5-2 te brengen in de 5e inning. Ondanks het verlies was coach zeer te spreken over de motivatie en mentaliteit van de Bedrocks pupillen. Programma Meerdijk; Zaterdag 10.00 Pupillen-Knights, Zondag Junioren-Blue Hawks

(foto’s heren en dames; Bert Springer, Aspiranten: Joyce van der Kruijf, Pupillen Wim Koopman)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda