Bedrocks junioren sluiten af met winst

EMMEN - Voor de Bedrocks junioren stond op zondagmiddag hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Blue Hawks uit Zwolle op het programma.. Coaches Robbin en Kevin Vording kozen op de Meerdijk voor een bijzondere tactiek in deze laatste wedstrijd van het seizoen.

Elke veldspelers schoof per inning een veldpositie op. Startend pitcher was Tim Korstanje(foto), die normaliter dienst doet als catcher. Korstanje begon goed op de heuvel, maar kreeg met een aantal keren vier wijd en een paar hits en 4 punten tegen. Pas in de derde inning kregen de junioren vat op de pitcher van Zwolle en wisten een voorsprong op te bouwen van 17-2.


In het vervolg van de wedstrijd wist Zwolle nog een aantal punten te maken, terwijl Thomas Barneveld(foto) voor hun de heuvel had overgenomen. Hij wist van de 7 Emmenaren die aan slag kwamen, 6 terug te sturen naar de dug-out.

Zo leek het nog een spannend eind te worden, maar Emmer relief pitcher Ruben van Wieren(foto) wist het seizoen voor de Bedrocks af te sluiten met een eindstand van 17-8. Met een gemiddeld aantal runs van 15 per wedstrijd zijn de coaches zeer tevreden over hoe het seizoen is verlopen.

Aansluitend sprak bestuurslid Ger Happel het team toe, bedankte beide coaches en reikte de medailles uitgereikt voor het behalen van het kampioenschap.

Heren 2

Zondagmorgen werd de wedstrijd Caps Hoogveen-Bedrocks 2 in Emmen gespeeld. Startend werper was Benjamin Houthuijzen ,

met Robin Paulussen achter de plaat. Pas in de 3e inning wisten de Emmer honkballers 2 punten te scoren, maar in de gelijkmakende slagbeurt kregen de Caps grip op de Emmer werper en kamen met 9 runs sterk terug.

Scotty v/d Berg nam plaats op de heuvel en maakte een einde aan het slaggeweld van de Hoogeveeners. De Bedrockers persten er nog 7 punten uit en met een 9-9 eindstand konden beide partijen het publiek en de scheidsrechters bedanken.

Pupillen

Zaterdag ontvingen de Emmer pupillen Knights uit Leek. Tijdens deze ontmoeting leek het er op dat de Leeksters veelvuldig “ gebruik” maakten van een bijzondere Pupillen regel. Daarbij mag de slagman bij 3 slag nog eens gebruik maken van een tossbal van zijn coach om zodoende de bal het veld in te slaan. De regel is bedoeld om het spel op gang te houden en een pupil ook bij een sterke werper de gelegenheid te geven de bal in het veld te brengen.

Echter indien de slagmensen geen poging meer wagen om te slaan op de bal vanaf de pitcher lijkt deze regel averechts te werken en leidt dit tot spelbederf. Derhalve ging de winst naar Leek, tot ongenoegen van spelers en coaches van Bedrocks.
Zondag a.s. op de Meerdijk; Bedrocks 2- Cubs Hardenberg.

Foto’s Bert Springer en Wim Koopman (pupillen)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda