G-groep judovereniging Kodokan wint Lies van Urk prijs

EMMEN -Vanmiddag is in het bruggebouw voor de vijftiende keer de Lies van Urk stimuleringsprijs Emancipatie uitgereikt. De drie finalisten waren deze keer de Stichting Studerende Moeders, Bewegingsgroep Unido Emmer-Compascuum en Kookpan, de judo voor gehandicapten in Schoonebeek. Alle finalisten presenteren hun initiatief, waarna de jury een winnaar koos en dat werd de laatste, de judovereniging in Schoonebeek. Marga van der Wal mocht een geldbedrag van € 1.250,- in ontvangst nemen en mag voor aan jaar deLies van Urk wisselbokaal in bezit houden.

De bijeenkomst werd geopend door wethouder Jisse Otter en Mieke Kuiler, mocht namens de winnaar van vorig jaar, ‘Opgeven is geen optie’, loopclinics voor (ex)kankerpatiënten vertellen hoe zij de prijs hebben besteed. Vervolgens presenteren de drie finalisten hun initiatieven, waarna de jury met daarin ook de twee dochters van Lies van Urk in beraad ging en wethouder Jesse Otter uiteindelijk bekend maakte dat de judogroep van Kodokan in Schoonebeek de winnaar .

Lies van Urk stimuleringsprijs
In 1995 is voor het eerst de Lies van Urk stimuleringsprijs Emancipatie uitgereikt. Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Emmen. Zij was in haar werk en op persoonlijke titel een groot voorvechtster voor emancipatie. Ter nagedachtenis aan haar is deze prijs ingesteld. De prijs richt zich op projecten waarin vrouwen als voorbeeldfunctie zich inzetten voor maatschappelijke doelen. Oftewel vrouwen die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld ouderen, werkzoekenden, gehandicapten of allochtonen mee kunnen doen aan de maatschappij.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda