Nederlands kampioen Jurrien Kugel van Judoinstituut Noord Emmen sterk in Slagharen

SLAGHAREN - De 14 jarige Jurrien Kugel uit Erica is het nieuwe jaar sterk begonnen op het toernooi van Budovereniging Anbergen in Slagharen door een 1e plaats te behalen in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Jurrien die volgende week genomineerd is als sporttalent van de gemeente Emmen, is zich volop aan het voorbereiden voor de noordelijke kampioenschappen begin maart.


Bij de jongens tot 15 jaar was Max Benthem de sterkste in de klasse tot 60 kg. Met grote overmacht wist Max al zijn partijen te winnen en behaalde daarmee een verdiende 1e plaats. Een 1e plaats was er ook voor Tom van der Velde door al zijn partijen met vol punt te winnen bij de jongens tot 15 jaar. Bij de meisjes tot 12 jaar was Celeste Ebbinge te sterk voor haar tegenstandsters. Celeste werd dan ook kampioen in de klasse tot 48kg.

Wouter Wieske haalde een welverdiende 2e plaats, bij de mannen tot 18 jaar. Ruben Kugel en Thijmen Brust beide met 11 jaar de jongsten in hun klasses tot 15 jaar, wisten met overtuigend judo beide een 2e plaats te bemachtigen. Melvin Struijk werd 2e in de klasse tot 36 kg bij de jongens tot 12 jaar.

Met 15 medailles kan Judoinstituut Noord terug kijken op een geslaagd judotoernooi. Er waren ook nog 3e plaatsen voor Marijn Werkman, Jesse Meijer, Kelly Oetara, Sven Ruzius, Mees Klunder, Roy Ebbinge en Tim Venema.


Jurrien Kugel was ook voor een interview te gast bij Radio Westerwolde in Vlagtwedde in 2014.
foto bron westerwoldeactueel.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda