Judoka´s Judo Instituut Noord plaatsen zich voor NK judo tot 18 jaar.

TWEEDE EXLOERMOND - Afgelopen zaterdag 5 maart werd het jaarlijkse judotoernooi in 2e Exloërmond georganiseerd. Aan dit toernooi deden ca. 300 judoka’s mee die streden om het eremetaal. Na de middag werden De districtskampioenschappen tot 18 jaar gehouden.


In de gewichtsklasse tot 50 kg wist Jurrien Kugel uit Erica overtuigend zijn titel te verdedigen. Met technisch verzorgt judo drong Jurrien door naar de finale. Hierin moest hij het opnemen tegen clubgenoot Coen Waardenburg die daarvoor ook al zijn partijen nog had gewonnen. In de finale bleek Jurrien echter te sterk waardoor hij goud pakte en Coen met zilver huiswaarts ging. Clubgenoot Owen Wiehink werd in de zelfde klasse uitstekend 3e.

In de klasse tot 46 kg wist de jonge Jos te Hoorn met verzorgt judo een keurige 3e prijs te winnen. Door dit resultaat hebben deze 4 judoka’s zich geplaatst voor de NK judo in Leek.

Voor het districtskampioenschappen aan werd het judotoernooi van Juveko gehouden. Hier werd er door de judoka’s van Judo Instituut Noord uitstekend gepresteerd. Silvan Bulthuis wist al zijn wedstrijden overtuigend te winnen waardoor hij eerste in zijn poule werd. Ook een eerste plaats werd er gewonnen door Martijn Meijer, Kian Nami en Merijn Werkman. De jonge Myron Wiehink wist een zeer verdienstelijke tweede prijs te winnen. Ook Amanda Lich wist met verzorgd judo een keurige tweede prijs te winnen. Een derde prijs werd er gewonnen door Arjan Noor, Thijmen Brust, Sven Ruzius en Jens Jagt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda