1e C.P. de Maa Judotoernooivan Kodokan geslaagd

SCHOONEBEEK - Judovereniging Kodokan Schoonebeek kan met een tevreden gevoel terugkijken op het 1e C.P. de Maa judotoernooi in sporthal De Kampen. Het was een toernooi waar elke judoka, beginner/gevorderd, regulier of G-judoka vanaf 6 jaar met veel plezier aan deze sport deelnam.

Er verschenen ruim 150 judoka’s uit verschillende provincies en Duitsland op de mat om een prestatie neer te zetten. De doelstelling van plaatselijke judovereniging Kodokan was dan ook de judoka zoveel mogelijk partijen te laten draaien. Cees de Maa, de naamgever van dit toernooi is leraar in de judosport, Sensei van meerdere judoverenigingen in Z.O. Drenthe. Pionier voor de g-judo. Koninklijk onderscheiden voor zijn maatschappelijke inzet.

De vrolijke muzikale ondersteuning van het toernooi wordt verzorgd door duo Tralala. Parkeren en entree is gratis. Nadat burgemeester Cees Bijl in zijn openingstoespraak vooral ook de inzet van de vele vrijwilligersvan groot belang is om deze sporters de mogelijkheid van een wedstrijd te geven. Als teken werden twee dames namens alle vrijwilligers verrast met een bloemetje. Dhr. C.P. de Maa had zelf de eer om via een flinke klap op de gong het toernooi officieel te open. De deelnemers werden verdeeld in poule met elk zes deelnemers zodat iedereen vijf partijen op de mat kwam te staan.

Foto: Judotoernooi Kodokan

Er werd door de deelnemers tot de laatste seconden van de wedstrijd gestreden om de winst, maar meedoen was ook al heel belangrijk. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda