ENORME BELANGSTELLING VOOR JUDO TOERNOOI. 800 JUDOKA,S STRIJDEN OM DRENTSE TITEL IN EMMEN.

EMMEN - Zaterdag 8 oktober worden voor de 11e achtereenvolgende keer de Open Drentse Judo Kampioenschappen ( ODJK ) gehouden.

De organisatie ODJK wordt deze keer wel bijzonder op de proef gesteld door de explosieve toename van het aantal deelnemers. Voorzitter Jacob Vos ziet het als een grote uitdaging om dit evenement samen met zijn team te organiseren. Toch is hij ook wel bezorgd. “Eigenlijk is ons toernooi te groot geworden en er kan echt niemand meer bij. Er staan zelfs nog een groot aantal op een wachtlijst. Wij hebben meer dan 200 deelnemers meer dan vorig jaar. Naast de grote aantallen Zweden, Noren en Duitsers hebben wij nu ook een grote groep Engelse deelnemers. Wij moeten ons beraden hoe wij het volgend jaar gaan doen. Van de Judo Bond hebben wij wel alle medewerking. Ons toernooi is nu een toptoernooi in Nederland. Niet alleen in omvang maar ook in niveau. Dat hier nu ook de topscheidsrechters komen zegt al genoeg”

Met 79 verenigingen uit binnen en buitenland en meer dan 800 deelnemers belooft het weer een spannende strijd te worden om de Drentse titels in sporthal Angelslo. Bijna alle topclubs uit Nederland nemen deel aan dit evenement. De topclub KenAmYu uit Haarlem komt bijvoorbeeld met 45 judoka,s. Uit Zweden en Noorwegen komen er een aantal selectie groepen zoals bijvoorbeeld het National Team tot 18 jaar.

Natuurlijk zijn ook de toppers uit de regio Emmen er weer bij. Bij de senioren zijn bijvoorbeeld Rick Nieters, Erik Schimmel en Ancella Posthumus deelnemer. Natasja Meijer weet het nog niet zeker door haar blessure. Kanshebbers bij de jeugd zijn ondermeer Lois Klein en Jurrien Kugel. Zij gaan er alles aan doen om in eigen huis te winnen.
Op 12 wedstrijdmatten worden er in 67 gewicht en leeftijdsklassen gespeeld. De organiserende vereniging Vos heeft er met zijn medewerkers alles aan gedaan om dit evenement weer zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Om 9.00 uur zal de opening van het kampioenschap plaatsvinden door burgemeester Bouke Arends gemeente Emmen en manager sport en cultuur, Harm Lassche. De wedstrijden starten om 9.00 uur met ook de zware klasse senioren en junioren.
De toegangsprijs is € 4,00 en jeugd tot en met 11 jaar is gratis, mits onder begeleiding.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda