Hoogeveen de sterkste in topper tegen Emmen

HOOGEVEEN - In de zondag 1e klasse F liep vv Emmen tegen een 3-1 nederlaag op in en tegen Hoogeveen. Om lijstaanvoerder te worden moest Hoogeveen winnen van Emmen. Gemakkelijk ging het niet, want Emmen ging ook vol voor de winst, zodat het een boeiend gevecht werd. Na de eerste schermutselingen en kansjes voor Björn Zwikker en Thomas Reinders, deed Emmen ook van zich spreken.

In de 12e minuut incasseerde Andy Kreeft een gele kaart door de noodrem in te zetten op de Grote. De vrije trap leverde voor Emmen niets op. In de 24e minuut kwam Rajabu Rusamba door op links en zijn goed aangesneden voorzet werd niet goed weg gewerkt, waardoor Yaniek Arends de 0-1 kon binnen schieten voor Emmen. In de 27e minuut snelde Thomas Reinders met bal aan de voet richting doel en werd in de ogen van de scheidsrechter onreglementair geblokt. De strafschop werd door Hartman verzilverd. 1-1.

In de 2e helft golfde het spel in de eerste tien minuten op en neer. In de 58e minuut werd een inzet van Zwikker door de Emmer doelman Lars van der Swaluw katachtig verwerkt. Even later kopte Daniél Manning een doeltrap van Lars van der Swaluw door en Levon van Dijk subtiel verlengde op Zwikker die alleen op de Emmer keeper af kon gaan. 2-1. In de 79e minuut dacht Emmen vanuit een scherp aangesneden voorzet te scoren.

De assistent scheidsrechter oordeelde echter dat de bal de doellijn niet had gepasseerd. Vanuit de counter werd Zwikker weg gestuurd. Hij maakte z’n solo prachtig af met een schitterde lob in de verre hoek. 3-1. Ook Emmen kreeg daarna nog mogelijkheden middels Olivier Cremers en Joeri van der Tuin, maar Nick Borgman redde opnieuw. Zo eindigde een boeiend duel in het voordeel van Hoogeveen en is Hoogeveen nu trotse koploper.