Het wordt weer een boeiende strijd tussen judoka's om Drentse titel in Emmen.

Toernooi heeft een groeiend aantal buitenlandse deelnemers EMMEN - Zaterdag 12 oktober worden voor de 14e achtereenvolgende keer de Open Drentse Judo kampioenschappen gehouden. De belangstelling voor deelname aan dit kampioenschap blijft groot. Vooral door het toenemend aantal van buitenlandse deelname is het toernooi helemaal vol. Mede door de toernooi regels van de Judobond heeft de organisatie een deelnamestop moeten invoeren. Helaas moet de organisatie daardoor een groot aantal deelnemers teleurstellen.


Er is een sterke toename van judoclubs uit Engeland. De samenwerking met stichting open Alkmaars judo toernooi blijkt goed te gaan werken. Een aantal buitenlandse deelnemers maken er een judoweekend van. Zaterdag in Emmen en Zondag in Alkmaar op de judomat. Met 65 deelnemende verenigingen uit 8 landen en 700 deelnemers wordt het vast weer een boeiende strijd in sporthal Angelslo. Er zijn een groot aantal sterke verenigingen uit Engeland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Duitsland, België, Finland en natuurlijk Nederland.

Ook uit de regio Emmen en Drenthe zijn er deelnemers die niet kansloos zijn. Zij gaan er alles aan doen om in eigen huis te winnen. Zo zijn er in de zwaarste klasse bijvoorbeeld Mark Breider en Erik Schimmel als kanshebbers. Bij de dames is dit Michelle Benjamins. Ook bij de junioren kunnen door Floor Maats en Tom Akker een podiumplaats tot de mogelijkheid behoren. Op 10 wedstrijdmatten worden er in 55 gewichts en leeftijdsklassen gespeeld. De organisatie van dit judokampioenschap is in handen van judovereniging Vos. Deze zal met het grote aantal vrijwilligers en meer dan 40 scheidsrechters er alles aan doen om het zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wethouder van der Weide opent het kampioenschap om 9.00 uur. Er zijn 4 bloktijden waarbij omstreeks 14.30 uur zal worden gestart met de senioren zwaargewicht en de dames. De eindtijd zal omstreeks 17.00 uur zijn. Om 11.00 uur en 15.00 uur starten de jeugd en de oudere junioren. De toegangsprijs is € 4,00. Jeugd tot en met 11 jaar heeft gratis toegang.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda