G-Judoka Hessel Smit van judovereniging Vos wederom succesvol

HOOHEVEEN - Afgelopen zaterdag was weer het jaarlijkse aangepaste judo (voorheen G-Judo) kersttoernooi te Hoogeveen. Helaas was het normaal sterk bezette toernooi, dit jaar iets minder goed bezet maar des ondanks waren er toch vele mooie wedstrijden te zien. Judovereniging Vos was dit jaar afgereisd met twee judoka’s, Hessel Smit en Xander Geertjes.


Hessel was natuurlijk de favoriet in de zwaargewichtklasse, mede doordat hij enkele weken terug de Open Nederlands G-judotoernooi op zijn naam wist te schrijven. Hessel zijn eerste partij was tegen de bekende Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Ook deze keer pakte Hessel de winst met een fraai uitgevoerde tiltechniek net als in Venray.

Nu de zenuwen er een beetje vanaf waren begon Hessel aan zijn tweede partij tegen Chris van Weperen van Dijkman Sport. Hessel was zeer gedreven om ook hier de titel te gaan pakken. En dat bleek ook wel want hij werkte zijn tegenstander dan ook binnen 10 seconden keihard naar de mat.

Na deze winstpartij stond Hessel in de finale. In de finale moest Hessel het opnemen tegen de Belg Kristof Surinx van Mori-No-Otoko. Ook hier in de finale liet de judoka van Vos er geen gras over groeien. Hij gooide zijn tegenstander vol op zijn rug door een geweldige uitgevoerde tilworp en winst was een feit.

Tegelijkertijd moest ook de lichtgewicht Xander Geertjes de tatami op. Xander was ingedeeld in een poule van 4. Dit betekende dat Xander 3 wedstrijden moest judoën. De eerste wedstrijd tegen Damian Schoonhoven van Beter Judo Amsterdam ging helaas verloren door middel van een houdgreep. Bij de tweede wedstrijd tegen Rik van Beek van Ashai Assen was Xander de zenuwen nog niet de baas en werd deze partij helaas verloren door een buitenwaartse beenhaak en dus op ippon.

In de derde en laatste partij tegen Robin Boogerd van Boogerd ging het een stuk beter en kwam Xander dan ook dicht bij een score. Maar op het eind ging de winst toch nog naar de tegenpartij, door een prachtige uittil techniek. Zodoende werd Rik van Beek de kampioen van deze poule en mocht Xander een wel verdiende gedeelde 3de plaats mee naar huis nemen. De coaches Geert Ottens en Patrick Staats waren ook meer dan tevreden over geleverde prestaties van hun judoka’s

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda