Judo

Judoka Floor Maats succesvol in team met NK medaille.

ALMELO - Floor Maats van JVVos was als gast judoka gevraagd voor het team van Stichting Judosport Oost. Zij kwam uit in de klasse tot 52kg. tijdens het NK teams in Almelo. Floor won 3 van de 4 wedstrijden en slaagde het team van Judosport Oost erin om 3e van Nederland te worden.

Hessel Smit van judovereniging Vos presteert goed tijdens de Open Nederlandse G-judotoernooi.

VENRAY - De 20 jarige Hessel Smit won afgelopen zaterdag in de zwaarste klasse met grote overmacht het Open Nederlandse G-judotoernooi categorie 2 te Venray. Hessel liet zien dat hij terug is en nog steeds tot de top behoort. Ondanks een vervelende knie blessure moest Hessel drie jaar terug noodgedwongen een stap terug doen. Wat volgde was een zware knieoperatie en een langdurig herstel.

Goede judo resultaten Judovereniging Vos in Borger.

BORGER - In Borger werd het Hunebed judotoernooi gehouden. De judoka’s van Vos waren hier goed bezig. Bij de jeugd werden zes prijzen behaald. 1e Sophie Janssen en Tamir Girejev. 2e werden Julian van Oosten en Luka Wolters. Een 3e prijs was er voor Brandon Langerijs en Damion Langerijs. De junioren Floor Maats, Tom Akker en Jay Langerijs kwamen tot een 2e plaats.

Judoka’s Vos goed in Zwolle.

ZWOLLE - Een kleine groep judoka’s van Vos heeft deelgenomen aan het IJsel Vecht toernooi in Zwolle. Het resultaat was goed omdat ze allemaal een prijs meenamen. De dames klasse tot 56 kg. werd uiteindelijk een finale tussen beide clubgenoten Annabel Weber en Floor Maats. Annabel won de wedstrijd door een houdgreep te maken en daarmee de 1e plaats.

Het wordt weer een boeiende strijd tussen judoka's om Drentse titel in Emmen.

Toernooi heeft een groeiend aantal buitenlandse deelnemers EMMEN - Zaterdag 12 oktober worden voor de 14e achtereenvolgende keer de Open Drentse Judo kampioenschappen gehouden. De belangstelling voor deelname aan dit kampioenschap blijft groot. Vooral door het toenemend aantal van buitenlandse deelname is het toernooi helemaal vol. Mede door de toernooi regels van de Judobond heeft de organisatie een deelnamestop moeten invoeren. Helaas moet de organisatie daardoor een groot aantal deelnemers teleurstellen.