Judo

Geslaagde bandexamens judovereniging Kodakan

SCHOONEBEEK - Op Maandag 28 November 2016 heeft judovereniging Kodokan Schoonebeek een Bandexamen voor hun G-judoka’s gehouden. De examenkandidaten waren veelal erg zenuwachtig, niet zo voor het examen, maar wel omdat hun ouders, grootouders, broers, zussen, opa’s, oma’s ,begeleiders aanwezig waren om naar hun examen te kijken.

Cursus zelfverdediging en weerbaarheidstraining

SCHOONEBEEK - Judovereniging Kodokan organiseert i.s.m. Nidan weerbaarheidstraining Niemand heeft het recht om jou te intimideren, te bedreigen of aan te raken. Iedereen kan leren zichzelf hiertegen doeltreffend te verdedigen. Het is een kwestie van houding, techniek, timing, snelheid en het raken op de juiste plaats. In de weerbaarheidstraining wordt geleerd hoe men zich proportioneel kan weren tegen ongewenste benaderingen en bedreigende situaties. In de training komt de fysieke kant van weerbaarheid aan bod, maar er wordt ook aandacht besteed aan zaken zoals houding en de mentale aspecten.

Judoka Erik Schimmel goed in Borne.

Judoka Erik Schimmel goed in Borne. EMMER COMPASCUUM - Erik Schimmel uit Emmer Compascuum leverde in Borne een mooie prestatie. Tijdens het zogenaamde JPT toernooi won hij de zwaargewicht klasse.

Jurrien Kugel sterkste in Den Haag.

DEN HAAG - Het afgelopen weekend heeft Judo Instituut Noord deelgenomen aan het sterk bezette Residentie judotoernooi gehouden in Den Haag. Dit toernooi is door de JBN aangemerkt als een meetmoment voor judoka’s in de -18 jaar. Hierdoor kunnen ze punten pakken om uiteindelijk door de judobond geselecteerd te worden voor europacup wedstrijden.