Judovereniging Vos heeft vier geslaagde judoleraren.

EMMEN - Een jaar lang iedere zondag intensief met een opleiding bezig zijn, en dan slagen met prima cijfers, is voor iedere cursist een grote voldoening. Zo ook voor Anja Hidding, Natasja Meijer, Alfred Kort en Michel Blaauwgeers. Zij slaagden alle vier voor de opleiding judoleraar A. Op één na het hoogste diploma.

Praktijkbegeleider van deze vier nieuwe leraren, Jacob Vos uit Klazienaveen, was dan ook zeer ingenomen met het behaalde resultaat. Hij vertelt dat er nogal eens misverstanden over het les en training geven zijn. Buitenstaanders denken vaak dat als je een zwarte band bezit je ook mag lesgeven. Dat is dus onjuist.

Het diploma wat deze vier mensen hebben behaald is rijks erkend en geldig voor het NOC en NSF. Daarom ook het grote belang voor onze judoregio Zuid Oosthoek van Drenthe waar zij de judolessen verzorgen. Nog meer judoka,s kunnen verzekerd zijn van kwalitatief goede trainingen en lessen. Wat ik persoonlijk ook heel belangrijk vind is dat er met de jonge judoleraren van andere bonden prima is samen te werken.

Ook zij zien het belang van een goede opleiding in. Waar in het verleden nogal eens grote meningsverschillen waren en dan druk ik mij zacht uit, leeft er nu zelfs een gedachte om toch meer samen te gaan werken. De opleiding werd gehouden in Roden en verzorgt door de Judo Bond Nederland die ook de examens afnam.


Op de foto v.l.n.r. Alfred Kort, Natasja Meijer, pratijkbegeleider Jacob Vos, Anja Hidding en Michel Blaauwgeers die nu in het bezit zijn van het één na hoogste diploma.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda