Judoka Natasja Meijer Wereldkampioen

KLAZIENAVEEN/MALAGA – Judoka Natasja Meijer leverde donderdag een sportprestatie van groot formaat. De 37 jarige judoka van judovereniging Vos uit Klazienaveen wist in Malaga wereldkampioen judo te worden bij de veteranen in de klasse tot 70 kg. Makkelijk ging dit niet.

Tijdens de poule wedstrijden werd de eerste partij gewonnen van de Francaise Laurence Ovis met ippon. De wedstrijd tegen Veronique Diebolt, eveneens uit Frankrijk, werd verloren. De Europese topper was met haar linkse heupworp verrassend hoewel Meijer nog knap overnam maar buiten de mat belande en niet scoorde. De nummers 1 en 2 van de poules gingen vervolgens door naar de finalepoule.

In de finaleronde moest gewonnen worden van Hernandez uit Spanje. Deze had in de andere poule met grote overmacht haar wedstrijden gewonnen. De snelle schouderworp actie van Hernandez werd overgenomen door Natasja Meijer en zij maakte vervolgens de beweging met een houdgreep af en daarmee ippon. Opnieuw stond zij tegenover Diebolt maar nu in de finale.

De zwaardere en 2 jaar jongere Francaise kwam nu in aanvallen tekort. De zeer gemotiveerde Meijer was haar steeds voor met aanvallen zodat Diepholt een waarschuwing kreeg voor het buiten de mat lopen en het gevecht ontwijken. De winst was voor Natasja Meijer en daarmee wereldkampioen. De Judo Bond Nederland is bezig om de volgende wereldkampioenschappen veteranen in Nederland te organiseren.

Met de Internationale Judo Federatie zijn al goede gesprekken gevoerd. De plaats zal dan wel het topsport centrum in Rotterdam worden. Natasja Meijer zal dan zeker weer deelnemen. Zij wil het Wilhelmus vast nog een keer weer voor haar horen spelen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda