Judoka?s Vera Oosterhuis en Michelle Benjamins 3e van Nederland

EINDHOVEN/KLAZIENAVEEN - De nationale judokampioenschappen te Eindhoven in de leeftijdsklasse tot 15 jaar leverde twee keer een 3e plaats op. In de klasse tot 48 kg. was Michelle Benjamins goed bezig. Zij won in de voorronde van Van der Lee, de Gaby en Lettink. De halve finale tegen Imogen Roos uit Noord Holland leverde het eerste echte probleem op. Een houdgreep door Michelle aangezet was niet vast genoeg en daardoor kon Roos ontsnappen. Een verrassende score van Roos in de laatste minuut verwees Michelle naar de herkansing. De wedstrijd om de 3e plaats ging tegen Ausma uit Friesland. Deze wist Benjamins te winnen, en hiermede een knappe 3e plaats.

Vera Oosterhuis kwam uit in de klasse tot 52 kg. Zij begon met een knappe ippon tegen van Rijn uit Enschede. De wedstrijd tegen Stevenson uit Noord Holland had voor haar een dramatisch gevolg. Een slecht ingezette beweging werd doorgestuurd door Stevenson met als gevolg dat Vera op haar nek kwam. De wedstrijdregels zijn dan hard, diskwalificatie voor één wedstrijd. De teleurstelling was groot, maar de drive om toch nog de 3e plaats binnen te halen was groter.

Achtereenvolgend won zij vier wedstrijden met ippon. De strijd om de 3e plaats tegen Lesterhuis werd eveneens met een schitterend ippon afgesloten. Yannick Leenders en Emiel Wehkamp kwamen nog ervaring te kort. Beide kunnen volgend jaar nog weer deelnemen. Met vier deelnemers en twee keer een 3e plaats was het resultaat goed. In de wedstrijdgroep zit de potentie dat er nationale kampioenen uit moeten komen. Dat moet dan volgend jaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda