Judoka,s Vos presteren uitstekend tijdens Noordelijke titelstrijd

KLAZIENAVEEN - Vier judoka,s van Vos kwalificeerden zich zaterdag voor deelname aan de nationale kampioenschappen tot 15 jaar. Vera Oosterhuis behaalde dit seizoen voor de 2e keer een noordelijke titel.?Zij was bij de dames tot 17 jaar al voor iedereen te sterk. Deze keer was de licht geblesseerde Vera Oosterhuis in topvorm. De finale in de klasse tot 52 kg. tegen ?Esmay van Klaveren uit Oude Pekela was binnen 10 seconden beslist. De wedstrijden in de voorronden waren ook al van grote klasse. De 13 jarige judotalent uit Klazienaveen besliste alle wedstrijden met ippon ver binnen de wedstrijdtijd. Michelle Benjamins was ook niet te verslaan in de klasse tot 48 kg. Met een houdgreep haalde zij de noordelijke titel binnen tegen friese?Natasscha Ausma.
Bij de heren was Yannick Leenders de grote verrassing in de klasse tot 55 kg. De wedstrijd tegen de latere kampioen Brandon Tegelaar werd nipt verloren. In de herkanssingsronde kwam Yannick Leenders tot een schitterend resultaat door in deze ronde alle wedstrijden te winnen.  Ook de verliezer van de finale werd binnen 10 seconden verslagen. Voor Yannick een 2e plaats als resultaat die hij dik verdient. Zijn grote inzet en trainingsfrequentie beginnen vruchten  af te werpen.
Emiel Wehkamp kwam in de finale tot 60 kg. tegen Sije Wiersma uit Veendam. Deze verraste Emiel in de laatste minuut van de wedstrijd.

Ook voor hem een schitterende 2e plaats. Bij de meisjes tot 12 jaar kwam Naomi Kuhl tot een prima 2e plaats. Hier zijn geen nationale kampioenschappen voor. Judoleraar Jacob Vos was met de behaalde resultaten bijzonder tevreden.  Volgens hem kunnen er nog leuke dingen gebeuren tijdens het NK welke over veertien dagen in Eindhoven worden gehouden.