Judomeiden Vos noordelijk kampioenschap

De noordelijke districtskampioenschappen judo tot 17 jaar leverde judovereniging Vos 2 kampioenen op. In de klasse tot 52 kg. was Vera Oosterhuis voor iedereen te sterk. De Friese judoka, s Natasja Ausma en Carla Jansen werden beide met ippon verslagen door het judotalent uit Klazienaveen. De finale tegen Leonie Kuntzel uit Groningen leek vooraf een spannende strijd te worden. Vera Oosterhuis maakte echter in korte tijd een ijzersterke houdgreep. Kuntzel kon hier niet meer uitkomen en Oosterhuis werd hiermede noordelijk kampioen.

Michelle Benjamins werd in de klasse tot 48 kg. kampioen. Met groot overwicht werd Femke Cammeraat, ook uit Friesland, in de finale met ippon verslagen. Denise van Wieren begon heel sterk in de klasse tot 63 kg. Ingred Ingwerda uit Stadskanaal en Daphne Jonker uit Sneek werden beide met een schitterend uitgevoerde heuptechniek verslagen. De finale tegen Marielle de Vries uit Groningen leek goed te gaan. Een overnametechniek van de Vries werd de judoka uit Weiteveen fataal.

Toch een prima 2e plaats voor Denise van Wieren. Alle drie judoka,s van Vos kwalificeerden zich met deze prestatie, s voor deelname aan het Nationaal Kampioenschap welke in Tilburg wordt gehouden. Bij de heren ging het ook goed. Dave Bonte kwam in de finale in de klasse tot 66 kg. Onnodig verloor hij hier van Nick Kellij uit Hoogeveen. Uiteindelijk werd hij in deze klasse 3e van het noorden. Mark Breider kwam op het erepodium met een gedeelde 3e plaats in de klasse tot 73 kg.
 

Drie kampioenen v.l n r Vera Oosterhuis(Klazienaveen), Michelle Benjamins en Denise van Wieren uit Weiteveen .

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda