EKC 2000 begint goed aan zaalcompetitie

EMMEN - Afgelopen zaterdag was in sporthal Bargeres de eerste thuiswedtrijd van EKC 2000 tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Na een 10-10 ruststand wisten de thuisploeg eerste punten in Emmen te houden met een 21-16 overwinning. Twee verschillende speltypes Het eerste team kwam heel snel op een 0-1 achterstand en na de 1-1 was het weer Oranje Zwart dat op voorsprong kwam Twee totaal verschillende speltypes zorgden voor een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Eigenlijk ging de wedstrijd voor rust redelijk gelijk op. Wel was het steeds EKC 2000 dat een kleine voorsprong wist te nemen. Vlak voor rust kwam Oranje Zwart weer op gelijke hoogte en leek de wedstrijd te kantelen. De ploeg uit Zwolle wist op 8-10 te komen. EKC 2000 echter bleef haar eigen spel spelen waaruit veel kansen kwamen. Na de 10-10 werd de ruststand bepaald op een 12-10 voorsprong. Na rust liep EKC 2000 direct uit naar 14-10 door twee afstandsschoten. Vanaf dat moment bleef Oranje Zwart achter de feiten aanlopen en gaf EKC 2000 de wedstrijd niet meer uit handen. Via 17-12 en 19-15 werd de eerste winst behaald met een ruime 21-16 winst. Een taaie tegenstander Hoofdtrainer Atte van Haastrecht liet na de wedstrijd weten: "Een goed begin tegen een taaie tegenstander met veel lengte. Dit hebben we goed uitgespeeld en we bleven ons eigen spel spelen. Uit de vele kansen wisten we uiteindelijk genoeg te scoren om te winnen. Met een hoger schotpercentage hadden we ruimschoots de 25 gehaald. Daar gaan we de komende weken aan werken. Van wedstrijd naar wedstrijd aan we kijken of we kunnen verbeteren..