Modderduel Flamingo's - EKC 2000 eindigde in 13-15

EMMEN - Op een zwaar veld en onder barre weersomstandigheden wist EKC 2000 de nodige overwinning tegen Flamingo’s binnen te slepen. Na een 5-7 voorsprong bij rust werd na een wisselend spelbeeld een 13-15 overwinning behaald. In de eerste helft was EKC duidelijk de beter ploeg. Aanvallend was het erg lastig om het veld en de harde wind en regen te trotseren. Toch wist de ploeg uit Emmen via degelijk spel kansen te creëren van zowel afstand als dichtbij. Verdedigend hadden de Emmenaren het goed voor elkaar en met een 5-7 ruststand en de tweede helft de wind mee leek het zaak om de voorsprong verder uit te bouwen.

Na rust liep het toch anders dan menigeen had kunnen voorspellen. Sven Kouwenberg scoorde zijn tweede goal en zette de 5-8 op het scorebord. Omdat enkele kansen daarna werden gemist liep de voorsprong niet op maar kon Flamingo’s weer terugkomen tot 7-8. Patrick Posthuma speelde een prima wedstrijd en scoorde vanaf de stip zijn tweede goal, maar na de 7-9 blokkeerde de ploeg volkomen. Flamingo’s maakte daar gebruik van en boog in tien minuten de achterstand om in een 11-9 voorsprong.

Bij EKC 2000 werden drie verse krachten ingebracht en zij konden wel degelijk weer wat energie in de ploeg brengen. Elise van Loon kon de 11-10 noteren vanuit een doorbraak, maar Flamingo’s kreeg veel te gemakkelijk een strafworp cadeau en scoorden de 12-10. Lisanne van Loon brak ook door en scoorde opnieuw de aansluittreffer en even later van afstand de 12-12 gelijkmaker. Het was invaller Marcel van der Broek die de belangrijke 12-13 van afstand noteerde. De spanning liep op en de arbiter kon deze strijd onder lastige omstandigheden niet goed aan.

Helaas ontstond daardoor een moment waar de scheids genoodzaakt was twee maal rood te geven. Sven Kouwenberg werd na een sprintduel bij de zijlijn onderuit gehaald door een tegenstander. In de val steekt hij ter zelfbescherming zijn been onhandig uit en raak hierbij de tegenstrever. Deze wordt geraakt en draait daarna volledig door. Slaand en schoppend ging hij Kouwenberg te lijf en na het tumult konden beide heren het veld verlaten.

Nadat de wedstrijd wordt vervolgd valt een bal in de modder en gaan drie mensen naar de liggende bal. In plaats van aan te geven wie de bal heeft, wordt direct een strafworp gegeven. Toen coach Erik van Loon vroeg welke overtreding werd gemaakt leverde dat ook weer geel op. Vanuit deze strafworp trekt Flamingo’s de stand nogmaals gelijk. Maar eindelijk liet EKC 2000 zien dat het ook wilde strijden. Lisanne van Loon speelde een goede wedstrijd en maakte met haar 4e goal een voorbeslissing. Michel Jeurink deed de deur voor de thuisploeg echt op slot en bepaalde de 13-15 eindstand.

Door de overwinning van koploper Pallas staat EKC 2000 nu stevig op de tweede plaats. In de komende twee duels is nog tenminste één overwinning nodig om voor de promotiewedstrijd in aanmerking te komen.