Gebrek aan collectief nekt promotie EKC 2000.

OLDEHOLTPADE - In Oldeholtpade streed EKC 2000 om promotie tegen It Fean uit Surhuisterveen. Na een bliksemstart nam EKC 2000 een 4-0 voorsprong. Daarna was het gedaan met de schotkracht van de Emmenaren en werd een 5-6 ruststand bereikt. Na rust kon EKC 2000 nog steeds geen vuist maken en werd met 10-12 verloren.

Maaike Smits gaf vorm aan de goede start van EKC 2000 en schoot van afstand raak. Peter Bult volgde daarna. Toen Marcel van der Broek een kleine kans verzilverde stond de 3-0 op het scorebord. It Fean was op dat moment wat overdonderd en mistte zelfs een strafworp. De door Lisanne van Loon verkregen strafworp werd door Marcel van der Broek niet gemist en de 4-0 stond genoteerd.

Daarna ging het mis met de afronding van EKC 2000. De kansen waren er wel maar die werden gedurende bijna dertig minuten hopeloos gemist. It Fean schoot erg veel en dat leverde uiteindelijk zes doelpunten op rij op. Vlak voor rust kon Marcel van der Broek de ruststand op 5-6 bepalen.

Na rust was het toch It Fean dat onder de korf veel meer rebounds had en zelfs kansen creëerde uit die afvang. Het liep daardoor uit naar 5-8. Maaike Smits werd even later in stelling gebracht voor een kleine kans en zij verkleinde naar 6-8. Opnieuw vanuit een afvang scoorde It Fean de 6-9. Vanuit de tweede strafworp van EKC 2000 scoorde Marcel van der Broek opnieuw de 7-9 aansluittreffer. Vlak daarna ging de scheidsrechter opzichtig in de fout en dat koste EKC 2000 een vijfde strafworp tegen.

Deze werd benut en EKC 2000 keek met nog een kwartier te spelen tegen een 7-10 nederlaag aan. Peter Bult scoorde vanuit een vrije bal de 8-10. Daarna was het toch It Fean dat veel meer als team optrad en een 8-12 voorsprong pakte. Elise van Loon scoorde haar enige goal en even later deed invaller David Sleeking hetzelfde. De alles of niets poging leverde EKC 2000 nog wel kansen op, maar deze werden niet meer benut. It Fean haalde een verdiende overwinning omdat het collectief voor elkaar werkte en de Friese spelers wel hun eigen niveau haalden. Daaraan ontbrak het aan de zijde van EKC 2000 dat op het veld in de Derde Klasse moet blijven spelen.