EKC 2000 wint van mede koploper Devinco

EMMEN - Op sportpark de Uitwijk in Emmen stond na de gewonnen wedstrijd van EKC 2000 vorige week, de thuiswedstrijd tegen Devinco op het programma en won met 12-9. Net als EKC 2000 hadden de tegenstanders uit Deventer ook hun beide voorgaande wedstrijden gewonnen.

Vanaf het beginsignaal begonnen beide teams met verzorgd korfbal. In de beginfase was het EKC 2000 dat meer kansen wist te creëren, echter was het percentage afgeronde kansen van de Deventenaren een stuk hoger, waardoor het tot 3-3 gelijkop bleef gaan. Vanaf dat moment stokte de afronding van de kansen helemaal bij EKC 2000, terwijl Devinco een paar van hun spaarzame kansen wel wist te benutten.

Bij een stand 3-5 zo’n 10 minuten voor de rust kwam de ommekeer in de wedstrijd. Door de aanvallers van Devinco nog meer onder druk te zetten en zelf beter om te gaan met de kansen kon EKC2000 met een 6-5 voorsprong de rust in. Na de rust probeerde Devinco het nog wel even, echter gaf de verdediging van EKC 2000 nog minder kansen weg dan in de eerste helft en zelf af en toe ook nog scoren uit de steeds zeer verzorgde aanvallen.

De eindstand van 12-9 stond dan ook al 5 minuten voor eind op de klok. Door een zeer lange aanval van EKC 2000 van bijna 4 minuten kregen de Deventenaren niet eens meer de kans om het gat nog te dichten en kon EKEC 2000 al langzaam beginnen aan de voorbereiding op de uitwedstrijd van volgende week tegen Woudenberg.