EKC 2000 knokt zich naar verdiende overwinning

EMMEN - De laatste wedstrijd van 2014 stond gepland tegen de Pein, de enige ploeg waar EKC dit zaalseizoen nog niet tegen had gespeeld. Vooraf werd een fysieke wedstrijd verwacht en daarin stelde de ploeg uit Opeinde absoluut niet teleur, maar EKC 2000 won met 16-14..

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden begon de ploeg uit Emmen wat slapjes en ongestructureerd aan de wedstrijd wat al snel leidde tot een achterstand van 2 doelpunten. Door zelfzuchtig spel aanvallend en concentratiefouten verdedigend kon de thuisploeg zelfs één keer op een voorsprong van vier komen. Vanaf dat moment kon de ploeg uit Emmen steeds meer het succesvolle spel van de afgelopen weken laten zien.

Bijna geen fouten in de verdediging en voor elkaar willen werken in de aanval zorgden ervoor dat er nog met een 8-9 voorsprong gerust kon worden. Doordat dit spel in de 2e helft ook kon worden gespeeld, moest de ploeg uit Opeinde iets bedenken om het tei te keren. Nog fysieker spelen leek het enige wat ze te bieden hadden. De ploeg uit Emmen had hier weinig moeite mee en kon gecontroleerd de wedstrijd uitspelen naar een 14-16 overwinning, waardoor de promovendus met 9 punten uit de eerste 7 wedstrijden op een mooie 2e plaats kerst kan gaan vieren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda