Districtfinales in Drachten

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag waren de districtfinales van het district Noord in de korfbalhal van KV Drachten/Van der Wiel. De winnaars van deze finales mogen komende zaterdag hun opwachting maken op de Nederlandse Districtskampioenschappen. De wedstrijd bij de C-aspiranten was zeer eenzijdig doordat de jeugd van Hoogkerk fysiek sterker was dan de jeugd van LDODK. Hoogkerk speelde aanvallend niet groots, maar was verdedigend wel zeer alert. Hoogkerk C1 wist uiteindelijk met 5 - 0 van LDODK C1 te winnen. Helaas voor LDODK werd in de laatste minuten ook nog een strafworp gemist, waardoor zelfs de eer niet gered kon worden.

De wedstrijd bij de B-aspiranten werd voorafgaand al gezien als een ware clash tussen twee Friese ploegen, welke vaak aanwezig zijn bij jeugdfinales. De wedstrijd tussen SCO B1 en Blauw Wit Heerenveen B1 eindigde voor Blauw Wit als een waar jongensboek. In het begin van de wedstrijd speelde Blauw Wit direct goed.

Bij SCO leek het alsof de spelers verstijfd stonden van de zenuwen. Hierdoor kon Blauw Wit uitlopen naar een
onoverbrugbaar lijkende voorsprong van 6 - 1.  Deze voorsprong wist de ploeg uit Heerenveen te behouden tot 10 - 6. SCO ging vanaf dat moment alles of niets spelen en wist door twee knappe doelpunten weer dichterbij te komen. Bij Blauw Wit leverde dit zodanige paniek op dat SCO terug kon komen tot 10 - 10.

Met nog 1 minuut op de klok wist Blauw Wit weer op voorsprong te komen, maar ook deze treffer werd door SCO teniet gedaan. De wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar bijna in het slotsignaal wist Blauw Wit alsnog de winst naar zich toe te trekken. Voor SCO een bittere pil want door het goede terugkomen had bijna iedereen verwacht dat SCO de wedstrijd zou gaan winnen. De prijsuitreiking werd door international en korfballeague topper André Kuipers verricht.

De wedstrijd bij de A-junioren ging tussen ASKO A1 en SCO A2. Deze wedstrijd leek een beetje op de wedstrijd bij de B-aspiranten, met het verschil dat ASKO de wedstrijd heel erg goed uit wist te spelen. Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg van ASKO, door goed spel wisten ze uit te lopen tot een 6 - 1 voorsprong.

SCO A2 knokte zich goed weer in de wedstrijd, want bij rust was de achterstand nog maar twee doelpunten: 9 -7. In de tweede helft werd er om en om gescoord, totdat de dames van ASKO het verschil gingen maken. Op 16 - 13 was de wedstrijd beslist en kon ASKO nog een aantal mooie acties aan het in grote getale opgekomen publiek
laten zien. De eindstand werd bereikt bij een stand van 18 - 13.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda