Nederlands korfbalkampioenschap B-Jeugd

WOLVEGA - Op zaterdag 28 maart zal korfbalvereniging SIOS uit Wolvega het Nederlands Kampioenschap B-jeugd organiseren. De 8 sterkste B-teams uit Nederland zullen naar Wolvega komen. In de sporthallen de Olde en Nije Steense zal deze aantrekkelijke competitie worden gespeeld. De 8 teams komen uit de winnaars van de 1e klasse uit de districten Noord, Zuid, Noord-West (2-maal), Zuidwest (2-maal) en Oost (2-maal).

Op zaterdag 21 maart zullen de B-teams van SCO en Blauw Wit (H) uitmaken welke ploeg uit District Noord zal deelnemen. Deze districtsfinale zal a.s. zaterdag om 12:00 in Drachten worden gespeeld. De teams spelen niet alleen om het kampioenschap van Nederland.

De uiteindelijke eindklassering op deze dag is beslissend of men volgend jaar in de hoofdklasse mag spelen of het wederom in de eerste klas moet proberen. De eerste vijf van de dag plaatsen zich voor de hoofdklasse volgend seizoen.
Voor de laatste 3 is het jammer, deze komen wederom uit in de eerste klasse volgend seizoen. Op dit moment zijn de deelnemende ploegen nog niet bekend, pas in de week voor het toernooi zullen de deelnemende ploegen bekend zijn.

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda