Geen succes voor Eloy na val in de tweede manche

OIRSCHOT - Eloy reed in de eerste manche lang aan de leiding maar door een foutje in de slotfase verloor hij twee plaatsen en kwam op een nette derde plaats over de finish. In de tweede manche kwam hij op een vijfde plaats rijdend hard ten val en moest hierdoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten.


Ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het weekend had de organisatie de baan er goed in liggen toen de rijders op zaterdagochtend het circuit opgingen om te trainen. Eloy nam in de vrije training zijn tijd om de juiste lijnen te vinden die in de tijdtraining van pas konden komen. Dit ging hem goed af want al in de beginfase van de tijdtraining wist hij er een goede tijd uit te persen. Nadat hij in de pits even met Ronald van RST had overlegd ging hij er nog een ronde goed voor zitten en perste er toen de snelste tijd uit in zijn groep. De tijd van Eloy was tevens de snelste van beide groepen en mocht hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

Geconcentreerd maakte Eloy (479) plaats klaar achter het starthek voor de eerste manche. Zijn EMD Racing KTM machine vertrok goed toen het starthek viel en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. Hij ging strak rond over het verraderlijke circuit en had na een aantal ronden al samen met de tweede man een gaatje weten te slaan. Lang hield hij stand op de eerste plaats maar in de voorlaatste ronde moest hij de koppositie afstaan toen hij bij het passeren van een achterblijver ten val kwam en teleurgesteld genoegen moest nemen met een derde plaats.

Voor de tweede manche kwam de regen opnieuw met bakken naar beneden en dit zorgde ervoor dat het circuit er glad bij lag. Eloy koos ervoor om vanaf dezelfde startplaats als in de eerste manche van start te gaan. Dit pakte goed uit want in de kopgroep kwam hij door de eerste paar bochten. In de beginfase koos Eloy ervoor om geen grote risico’s te nemen en moest daarom in de eerste ronde twee plaatsen prijsgeven en kwam op een vijfde plaats voorbij start/finish.

Helaas ging het in de tweede ronde fout want bij het oprijden van een springbult brak de motor achter weg en dit had tot gevolg dat hij naast de bult terecht kwam. Eloy was de controle volledig kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. Dit betekende gelijk het einde van de wedstrijd want Eloy klaagde over pijn in het hoofd, borst en nek.

Eloy zal deze week zijn rust nemen zodat hij aanstaande zondag weer met frisse moed van start kan gaan in de volgende NK wedstrijd in Winterswijk.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda