EMD Racing Kawasaki team met Scott Smulders in de top tien in Den Dungen

DEN DUNGEN - Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki team heeft in de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Den Dungen een top tien plaats weten te behalen. Smulders wist in de eerste manche negende te worden en kwam in de tweede manche als elfde over de finish.


Sem de Lange pakte in beide manches een goede start maar omdat hij het vertrouwen in de vering miste kwam hij in de eerste manche niet verder dan een zeventiende plaats en door een valpartij in de tweede manche moest hij genoegen nemen met een zesentwintigste plaats.

Het ging hard in de tijdtraining. De baan was erg snel en dit zorgde ervoor dat de verschillen tussen de rijders minimaal waren. Scott zette een aantal keren aan maar kreeg een flinke tegenslag voor de kiezen. Tijdens een snelle ronde kwam hij hard ten val en bezeerde hierbij zijn voet. Hij sloot de training af als tiende en hoopte dat de pijn in zijn voet niet erger zou worden in de manches. Sem had in de training nog niet het juiste gevoel op de baan. Het was de eerste keer dat hij op dit circuit reed en kende problemen met de afstelling van de vering. Dit zorgde ervoor dat hij uiteindelijk niet verder kwam dan een negentiende tijd.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Sem die van de beide rijders het beste gestart was en in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Helaas miste hij het vertrouwen in de vering en kon daardoor het hoge tempo niet volgen. Gedurende de wedstrijd moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en kwam niet verder dan een zeventiende plaats. Scott kwam minder goed uit de start en begon vanaf een vijftiende plaats aan een opmars naar voren. Met een goed tempo werkte hij zich op naar een negende plaats en kreeg de aansluiting met een groepje van rijders voor hem. Helaas was de tijd net tekort om nog meer rijders te kunnen passeren waardoor hij moegestreden op een negende plaats over de finish kwam.

Ook in de tweede manche was het opnieuw Sem die op zijn goed lopende Kawasaki ruim in de top tien door de eerste bocht kwam. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en zat ditmaal beter in zijn ritme. Echter door een onbesuisde actie van een andere rijder kwam hij ten val en verloor hierbij veel tijd. Sem is toen even de pits in gekomen om een andere bril op te zetten en moest een grote achterstand op de laatste man dichtrijden voordat hij rijders kon gaan passeren. Ondanks dit bleef hij knokken tot aan de finishvlag en kwam uiteindelijk als zesentwintigste binnen. Scott kwam vanaf een vijftiende plaats terug naar een elfde plaats en had de aansluiting met het groepje tot aan de zesde man. Net als in de eerste manche kon hij geen plaatsen meer goed maken en finishte als elfde.

In het dagklassement eindigde Scott op een elfde plaats en Sem legde door zijn tegenslag in de tweede manche beslag op een eenentwintigste plaats. Sem zal nu even terug stappen op de 65cc machine om hierop van start te gaan in de Coupe de L’avenir.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda