Husqvarna SKS Racing NL Team kent succesvolle dag bij de strandrace in Vlissingen

VLISSINGEN - Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een succesvolle dag gekend bij de strandrace in het Zeeuwse Vlissingen. Sven van der Mierden wist beide manches van de MX2 klasse te winnen en Lars van Berkel werd tweede in de MX1 klasse. Ook thuisrijder Carsten Goedegebure streed voor alles wat hij waard was en sloot de dag met een negende plaats in de top tien af.

Sven ging er bij de start van de eerste manche gelijk als een haas vandoor. Hij pakte kopstart en zette een straf tempo in waarmee hij een voorsprong op wist te bouwen. Netjes rijdend gaf hij de concurrentie geen kans en reed onbedreigd naar de zege. Carsten pakte een redelijke start en kwam op een elfde plaats voorbij start/finish. Met een goed ritme wist hij zich binnen een aantal ronden op te werken naar een zevende plaats maar door een klein foutje werd hij weer een positie terugverwezen. In de rest van de manche heeft Carsten met de zevende man in gevecht gezeten en pas in de voorlaatste ronde wist hij hem te passeren waardoor hij na een zwaar bevochten manche op een zevende plaats over de finish kwam.

Ook in de tweede manche kon Sven in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en reed verder zijn eigen wedstrijd. Makkelijk rijdend stuurde hij zijn Husqvarna machine over de knippen en reed ook in de tweede manche op onbedreigde wijze naar de zege.

Carsten zat er in de tweede manche een stuk beter bij na het vallen van het starthek maar kwam op een zevende plaats rijdend ten val en werd ver teruggeslagen. In al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken ging hij in de tweede ronde nogmaals in de fout waarbij opnieuw plaatsen verloren gingen. Na deze tweede tegenslag begon het rijden lekker te gaan en wist hij zich nog helemaal terug te knokken naar een elfde plaats.

Na een mooie crossdag won Sven het dagklassement en Carsten sloot de wedstrijd af op een negende plaats.

Lars van Berkel kwam in Vlissingen aan de start op een Husqvarna FC450 in de MX1 klasse. In beide manches ging hij het gevecht aan met Brian Bogers. In de eerste manche kwam Bogers ten val toen Lars hem onder druk zette en dit zorgde ervoor dat van Berkel de koppositie over kon nemen.

Lang wist hij de koppositie in handen te houden totdat een langzamere rijder hem aan de kant zette waardoor Brian hem zonder problemen kon passeren. Lars was het hier duidelijk niet mee eens en reed het gat dicht tot aan Bogers. Echter door een kapotte koppeling kwam hij ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche ging Lars van start op de Husqvarna FC350 in plaats van op de FC450. Bij de start kwam hij niet lekker weg en moest vanaf een vijftiende plaats terug naar voren komen. Hij vocht zich terug naar een tweede plaats en keek opdat moment tegen een achterstand aan van dertig seconden op Bogers.

Hij wist deze te verkleinen tot 14 seconden maar de tijd was tekort om verder dichterbij te komen waardoor hij opnieuw op een tweede plaats werd afgevlagd.


In de komende weken zal het Husqvarna SKS Racing NL Team haar
voorbereiding op de Red Bull Knock Out op zaterdag 19 november verder zetten.

Geen virus gevonden in dit bericht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda