2e plaats op ONK 500 voor Lars van Berkel

LELYSTAD - Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lelystad op een tweede plaats geeindigd. Van Berkel was in beide manches in de kopgroep te vinden, wat resulteerde in een derde en een tweede plaats

Op het harde circuit van Lelystad wist van Berkel in de training een vijfde tijd neer te zetten. Het gevoel op de motor was goed maar de crosser uit Veghel slaagde er niet in om zijn bestaande tijd nog een keer te verbeteren waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde tijd.

In de eerste manche doseerde hij het vermogen van de Husqvarna FC450 perfect toen het starthek viel en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de eerste vijftien minuten wist hij stand te houden op de eerste plaats maar toen werd hij gepasseerd. Omdat hij vervolgens de lijnen van de kopman overnam, begon hij twee seconden per ronde sneller te rijden en bleef in de buurt bij de kopman. Lang reed Lars op een tweede plaats maar bij het passeren van een achterblijver kwam hij verkeerd uit waardoor hij werd gepasseerd en uiteindelijk derde werd.

In de tweede manche was zijn start opnieuw goed en gelijk nam hij de tweede plaats in handen. Lars werkte een sterke wedstrijd af en was de hele manche op anderhalve seconde van de kopman te vinden, wat hem een tweede plaats opleverde.

Met een 3-2 in de manches eindigde van Berkel op een tweede plaats in het dagklassement. Een week eerder reed Rick Wennekes een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc op ditzelfde circuit. Omdat de 125cc klasse als eerste het circuit op ging om te trainen, was de baan nog heel erg snel. Rick had het gevoel dat het rijden lekker ging maar helaas was dit in de tijd niet terug te zien en sloot de sessie af als 22ste.

Ondanks zijn minder goede startplaats wist hij in de eerste manche toch een goede start te pakken maar helaas verloor hij tijdens de eerste ronde veel plaatsen. Gedurende de wedstrijd begon het rijden steeds beter te gaan waardoor hij er nog een negentiende plaats uit wist te halen.

In de tweede manche pakte hij een redelijke start en wist hij vervolgens een aantal plaatsen winst te boeken. Omdat hij in het heetst van de strijd ook weleens een paar plaatsen verloor, moest hij ook in deze manche genoegen nemen met een negentiende plaats.

Met tweemaal een negentiende plaats in de manches eindigde Rick ook in het dagklassement op een negentiende plaats. Rick was zelf niet tevreden over zijn rijden en gaat er in de komende periode alles aan doen om zijn rijden weer terug op de rit te krijgen.