Gyan Doensen pakt de Dutch Masters of Motocross 85 titel

RHENEN - Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team is in Rhenen Dutch Masters kampioen 85cc geworden. Doensen wist vierde en derde te worden in de manches en dit was voldoende om de titel in de wacht te kunnen slepen. De 85cc klasse mocht als eerste het circuit op om te gaan trainen waardoor de baan op dat moment nog helemaal vlak was.


Vanwege de warme weersomstandigheden op de dagen voorafgaande aan het evenement, was de ondergrond bikkelhard waardoor deze gedurende de dag verraderlijk werd. Gyan zette in de tijdtraining een aantal keren aan en kwam uiteindelijk uit op een goede derde tijd. Het verschil met de twee snelsten was zeer klein waardoor Gyan wist dat het met zijn snelheid wel goed zat.

Omdat hij voor aanvang van de wedstrijd een voorsprong had van tien punten, moest hij geen al te grote risico’s nemen. Gyan reed een constante eerste manche en was de hele wedstrijd op een vierde plaats te vinden. Omdat de tweede man in het kampioenschap vlak voor hem reed, kon Gyan zijn eigen wedstrijd rijden en hield alles goed in de hand. Hij kwam op een vierde plaats binnen en kon met een voorsprong van acht punten aan de tweede manche beginnen.


Een goede start in de tweede manche zorgde ervoor dat Gyan op een derde plaats uit de eerste ronde kwam. Wederom reed zijn grootste concurrent vlak voor hem. Gyan bleef rustig zijn ronden rijden en ondanks dat hij hier en daar wat kleine foutjes maakte, slaagde hij er in om de derde plaats vast te houden tot aan de finish. Dit was voldoende om de Dutch Masters of Motocross titel in de wacht te slepen.


Commentaar Gyan Doensen: ‘’Ik ben heel blij met deze titel. Het was vandaag niet de makkelijkste wedstrijd voor mij met hier en daar wat foutjes maar ik ben rustig gebleven en een vierde en derde plaats waren voldoende om de titel te kunnen pakken. Ik wil mijn team, familie en alle fans bedanken voor de steun die ik tijdens dit kampioenschap heb mogen ontvangen.’’ Met een 4-3 in de manches eindigde Gyan op een vierde plaats in het dagklassement in Rhenen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 85cc Rhenen:
1, Dex Kooiker, 50 Pnt
2, Douwe van Mechgelen, 42 Pnt
3, Jarne Bervoets, 40 Pnt
4, Gyan Doensen, 38 Pnt
5, Ian Ampoorter 32 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 85cc:
1, Gyan Doensen, 168 Pnt
2, Douwe van Mechgelen, 163 Pnt
3, Dex Kooiker, 155 Pnt
4, Ian Ampoorter, 143 Pnt
5, Sem Taspinar, 123 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda