William Kruit plaatst zich voor EK in het Zuid Franse TAYAC

EMMER COMPASCUUM - Speedway en grasbaancoureur William Kruit uit Emmer Compascuum heeft zich zondag 2 juni in het Duitse Bielefeld geplaatst voor de finale EK die 6 juli in het zuid Franse Tayac verreden wordt. Van de 15 rijders konden zich 9 plaatsen en de 10de staat reserve.


In de eerste twee series behaalde hij twee keurige derde plaatsen, maar in zijn derde serie kwam hij hard ten val in de tweede bocht op het moment dat hij na 3 coureurs in te hebben gehaald naar de Engelse kopman Chris Harris reed.

Nadat hij met een legerambulance werd afgevoerd voor een medische check, mocht hij toch weer racen. Hij moest nog een paar puntjes scoren om de b-finale te kunnen halen. In de b-finale moest hij in ieder geval 1 rijder achter zich laten om bij de eerste 9 te komen en zo zich te plaatsen voor de finale in Frankrijk.


Hij heeft het gered al was hij verre van fit, maar het doorzetten werd beloond met een negende plek. Misselijk van een hersenschudding, pijn in de ribbenkast, been en bont en blauw weer naar huis.

Nu alle schade aan de motor herstellen, om volgende week zaterdag de tweede halve finale te kijken in Loppersum waar ook 9 coureurs en een reserve zich kunnen plaatsen voor de finale in Frankrijk. Zelf rijd hij volgende week zondag een internationale grasbaanrace in het Duitse Osnabruck.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda