Indoor Hartje Drenthe domineert in eerste weken van januari

BEILEN - Wie worden de opvolgers van Eline Klont (dressuur) en Maureen Bonder (springen) bij het concours hippique Indoor Hartje Drenthe? Op 4 en 17 januari weten de paardensportliefhebbers dat. In de eerste twee weken van januari zijn namelijk alle ogen van liefhebbers van de hippische sport volledig gericht op Beilen.

In de manege van de paardensportvereniging Stroomruiters wordt van 3 tot en met 17 januari Indoor Hartje Drenthe gehouden, een concours hippique waarbij de dressuursport en het springen volop aan bod komen. Het concours heeft de programmalijn van2013 weer opgepakt, hetgeen betekent dat eerst de dressuurdeelnemers in de ring komen en vanaf vrijdag 9 januari de springruiters en –amazones. Bij de dressuur zijn er 175 combinaties ingeschreven en bij het springen (paarden en pony’s) totaal 550 combinaties.

Het traditionele concours Indoor Hartje Drenthe kent een vol, maar gevarieerd programma.De eerste week wisselen de dressuurpaarden en -pony’s elkaar af, waarbij de ponyklassen B tot en met M op zaterdag 3 januari het spits afbijten. Ook de paarden in de klasse M komen op de eerste dag in de ring. De dag daarna is de ring ingeruimd voor de pony’s klasse Z en paarden klasse Z tot en met ZZ Licht. Weer een dag later staan de dressuurwedstrijden voor paarden klasse B gepland en op dinsdag 6 januari staat de dressuurklasse L voor paarden op het programma. Bekende deelnemers uit de regio zijn Trea Mulder-Dolsma (Dwingeloo), MarritReusien (Dwingeloo), Nicole de Leeuw (Ruinen), Nienke Limburg (Dwingeloo) en Jolanda de Nekker uit Baars bij Steenwijk.

Enkele dagen later begint het springconcours. Vrijdag 9 januari komen als eerste de klassen BB en B in de ring. De ponyklassen B en L komen de dag erop in actie en van maandag 12 tot en met vrijdag 16 januari staan de combinaties met de paarden in de klassen BB, B, L, M, Z en ZZ in de springwedstrijden in de schijnwerpers. Op vrijdag 16 januari staan ook de eerste springfinales van Indoor Hartje Drenthe geprogrammeerd: die in de klassen B en L. De slotdag van het populaire concours hippique brengt niet alleen wedstrijden voor pony’s M, Z en ZZ, maar ook de finale voor M paarden en het verenigingsspringen voor pony’s.

Als slotstuk en tevens hoogtepunt van het concours Indoor Hartje Drenthe staat de Grote Prijs van Beilen op het programma op zaterdagavond 17 januari. De winnares van verledemn jaar Maureen Bonder komt ook dit jaar weer naar Beilen en wil haar winst van verleden jaar natuurlijk prolongeren. Maar de concurrentie is zwaar met onder meer Renate Beuving (Odoorn), FleuranseVerhoek (Genemuiden) en Marlies Hoorn (stuifzand) die op haar thuisbasis graag de winst wil pakken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda