Bob de Vries handhaaft koppositie Essent Cup

ASSEN - Bob de Vries gaat na de tiende wedstrijd van de Essent Cup nog steeds stevig aan de leiding in de Essent Cup. In Assen deed de nummer twee van het klassement Cedric Michaud, er alles aan om de niet fitte de Vries op de knie?n te krijgen, maar de kwaliteiten van de veehouder uit Haule zijn te groot dat dit lukte.

Trainer coach Jillert Anema wist dat de Vries en ook Stroetinga niet fit waren en stuurde zijn groenoranje brigade zonder tactisch controlerend strijdplan de baan op. De enige opdracht voor het BAM schaatsteam was de leiderspositie van de Vries te verdedigen wat dus lukte. De wedstrijd werd, zonder de controle van het BAM team zeer levendig met tal van ontsnappingen en uitlooppogingen.

Hierdoor was er voor het eerst dit seizoen een leidersduo met een ronde voorsprong en was er vervolgens ook een primeur voor Nieuw Zeeland, want de overwinning ging naar Shane Dobbin voor Durk Fabriek. De punten van de verschillende tussensprints werden gelijkmatig verdeeld door Bob de Vries en Cedric Michaud, waardoor de Fransman niet inloopt op de kopman van het BAM schaatsteam.

Karlo Timmerman van Equipe Renault Eco2 weet na de wedstrijd in Assen hoe zijn gemotoriseerde collega's zich af en toe voelen. De drievoudig winnaar van dit seizoen zag zijn kansen op een vierde overwinning verdwijnen door materiaalpech. Een van de veren van het klapmechanisme van zijn schaats sprong er af toen hij werd aangetikt in de melee van het peloton.

Tussenstand Essent Cup na tien wedstrijden
01  A1   Bob de Vries, Haule, BAM Schaatsteam 166
02  A2   Cedric Michaud, Elburg, Nefit HR Ketels 147
03  A15 Arjan Stroetinga ,Waskemeer, BAM Schaatsteam 106
04  A3   Douwe de Vries, Heerenveen, Adformatie 87
05  A19 Karlo Timmerman, Groningen, Equipe Renault Eco2 80
06  A24 Sjoerd Huisman, Andijk, Nefit HR Ketels 74
07  A6   Jan Maarten Heideman, Oldebroek, DSB Bank 46
08  A25 Roy Boeve, Kampen, Safan 36
09  A27 Christijn Groeneveld, Heerhugowaard, Equipe Renault Eco2 34
10  A4   Sandor Stuut, Den Haag, Vlasman 33

Wllem Hut wint voor tweede keer in eerste divisie
Willem Hut van het BAM schaatsteam pakte in Assen zijn tweede overwinning van het seizoen. De tempobeul van Groenoranje liet er in de eerste divisiewedstrijd geen twijfel over bestaan wie de sterkste van het peloton was. Peter Nauta en Frank Posthumus eindigden achter Hut als tweede en derde. Nauta deed met zijn tweede plaats wel goede zaken voor het Algemeen Klassement, temeer zijn naaste belager Klaas de Weerd als achtste eindigde.

IJs en wederdienende is de eerst volgende wedstrijd de Superprestige wedstrijd woensdag a.s in Biddinghuizen, maar de pijlen van Groenoranje zijn vooral gericht op de elfde Essent Cup wedstrijd, zaterdag 10 januari in Eindhoven. Aanvang 19.30uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda