Dames Emmen houden concurrentie op afstand

EMMEN - Op de belangrijke wedstrijd in de 1e divisie B dames van Emmen tegen De Treffers waren behoorlijk wat toeschouwers afgekomen. Het ging tenslotte wel om de vraag wie voorlopig als koploper de competitie zou vervolgen. Tot deze wedstrijd stond Emmen bovenaan de ranglijst, op 1 punt gevolgd door het team uit Roelofarendsveen.


Jammer was het dan ook voor de Zuid-Hollanders dat Esther van der Linden al in haar eerste wedstrijd na een verloren 1e game de wedstrijd moest staken wegens een blessure. Het stond toen echter al 2-0 voor de thuisploeg door zeges van Janine Grootjans op Selma Bibuljica en van Fleur Hoogeveen op Lisanne van Wassenberg, die nog wel 1 game tegenstribbelde.

Het dubbel werd een prooi voor de dames van de Treffers die pas op de stand van 5-1 weer een punt konden noteren. Van Wassenberg boekte in een spannende partij met fraaie rally’s een krappe overwinning met het kleinst mogelijke verschil in de vijfde game op Yvette Gombert. Ook tegen Bibuljica kwam Gombert met 2-0 in games achter en ook nu wist zij de stand gelijk te trekken.

Het lukte Gombert deze keer nog beter om in de beslissende game haar gevaarlijke forehand in stelling te brengen, waardoor de stand op 7-2 kwam. Daarvoor had Hoogeveen in vieren gewonnen van Bibuljica. Grootjans scoorde het laatste punt voor de youngsters door Van Wassenberg aan de zegekar te binden.

Deze fraaie 8-2 overwinning en de uitslagen bij de andere wedstrijden hebben ervoor gezorgd dat Emmen zich vaster aan de kop heeft genesteld met vijf punten voorsprong op Hilversum. Deze nieuwe concurrent is toevallig ook de volgende tegenstander van de Drentsen. Dat zal dan zijn op 10 maart in Emmen. Volgende week is er namelijk geen competitie in verband met de Nederlandse Kampioenschappen die dan in Zwolle worden verspeeld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda