Nederlandse titel korte Duathlon op het spel in Assen

ASSEN - Het Nederlands Kampioenschap Duathlon korte afstand wordt zaterdag 25 oktober in Assen afgewerkt. Verleden jaar stond de duathlon voor het eerst op het programma tijdens de dag van de Wintertriathlon.


Dat Assen nu al een Nederlands Kampioenschap op de korte afstand mag organiseren, heeft te maken met de kwaliteit van de organisatie. In de afgelopen 31 jaar hebben de medewerkers van de Stichting Wintertriathlon Assen al vele malen het Nederlands Kampioenschap Wintertriathlon mogen organiseren en die evenementen verliepen altijd vlekkeloos.Reden voor de Nederlandse Triathlon Bond NTB de Asser organisatie het NK op de korte afstand toe te bedelen.

Dat Nederlands Kampioenschap staat gepland in de middaguren van zaterdag 25 oktober. Deelnemers moeten 10 kilometer lopen, 40 km fietsen en tot slot 5 km lopen. Start en finish zijn op dezelfde locatie als die van de Wintertriathlon, het sportpark Het Stadsbroek. Voor deelnemers aan de duathlon staan diverse categorieënop het programma. De mini: 2,5 km lopen, 10 km fietsen en 1,25 km lopen; de sprint (en Asser Duathlon): 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen; en het officiële NK Duathlon korte afstand, al eerder genoemd. Er hebben zich nu al ongeveer 100 deelnemers voor dit Nederlands Kampioenschap ingeschreven.

Een bijzondere deelneemster zouStefanie Bouma uit Groningen zijn, die afgelopen zomer nog meedeed aan het EK atletiek in Zurich. Zij startte daar op de marathon. Ze had zich voor het NK Duathlon in Assen ingeschreven. Maar donderdagavond meldde de Groningse zich alsnog af. Ze was al enige tijd geblesseerd – knieklachten – en wilde in Assen de draad weer op te pakken. De knie werkt niet mee en Bouma heeft besloten af te zien van deelname en enige weken niet actief te zijn.

Bij de heren behoort Wim Nieuwkerk uit Dinteloord tot de deelnemers en hij zal het NK Duathlon korte afstand als zijn afscheid van de duathlonsport beschouwen. In 2001 deed Nieuwkerk voor het eerst mee aan een Nederlands Kampioenschap Duathlon en in 2004 werd hij op het Europees kampioenschap voor Beloften tweede.

Nieuwkerk heeft ook verschillende malen aan de Wintertriathlon Assen meegedaan en hij is diverse malen Nederlands Kampioen Wintertriathlon geweest. De laatste maal in 2011 in Groningen. Ook in Assen greepNieuwkerk diverse keren de Nederlandse titel wintertriathlon: 2009, 2007 en 2006.

Nieuwkerk staat bekend als een duatleet bij uitstek en de organisatie in Assen is blij dat hij het evenement in de Drentse hoofdstad heeft uitgekozen om daar zijn officiële afscheid te plannen. Dat de duathlonsport populair is, blijkt wel uit het aantal inschrijvers bij de jeugd. Dat is inmiddels meer dan twintig.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda