Zussen scoren op internationaal Pencak Silat-toernooi

EMMEN - De zussen Celine en Naomi Feijen hebben afgelopen weekend beide een 3e plaats behaald op een groot internationaal Pencak Silat-toernooi in België. Aan dit toernooi namen maar liefst 150 strijders deel uit 13 landen. Hierbij waren ook de nationale teams van Maleisië, Singapore en Indonesië aanwezig, waar deze sport net zo belangrijk is als het voetbal in Nederland.

Omdat Bintang Lima aangesloten is bij de Nederlandse Pencak Silat Federatie (de enige door de wereldwijde overkoepelende organisatie Persilat erkende bond in Nederland), zijn leden van deze Emmense vereniging gemachtigd deel te nemen aan dergelijke grote internationale evenementen.

Met name Celine heeft in een paar pittige partijen haar beste kunnen moeten laten zien. Haar poule bestond uit 6 deelnemers afkomstig uit Nederland, Maleisië, Singapore en Indonesië. Met een klein verschil in punten (de scheidsrechters waren het niet unaniem eens wie er het sterkste uit de strijd kwam) heeft ze uiteindelijk haar opponent uit Maleisië in de halve finale voor moeten laten gaan. Desondanks is trainer Nick Smith erg trots op deze welverdiende 3e plaats.

Het eerstvolgende Nationale toernooi zal op zaterdag 10 juni a.s. plaatsvinden in eigen huis. Bintang Lima organiseert dan in samenwerking met de NPSF in de sporthal in Emmerhout vanaf 10.00 uur een evenement voor alle bij deze bond aangesloten scholen. Wie kennis wil maken met deze verdedigingskunst en de diverse vechtstijlen die deze scholen laten zien, is dan van harte welkom.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda