Rick Bergsma van PSPA nederlands kampioen !

HOOGEVEEN - Vandaag werden er in het Activum in Hoogeveen de open nederlands kampioenschappen pencak silat jeugd en junioren gehouden. De plaatselijke Pencak Silatvereniging Panca Asas had de eer dit voor de Nederlands Pencak Silat Bond te mogen organiseren. Doordat het kamioenschap een open karakter had was er zelfs een delegatie uit Berlijn overgekomen.


Bij de junioren, dit is de leeftijd van 14 t/m 16 jaar, waren het Rick Bergsma en Damian Wolters van Panca Asas die om de titel streden. In een zinderende finale was het Rick die er met de titel vandoor ging. Damian mag heel tevreden zijn met zijn dik verdiende zilveren plak.

Bij de jeugd, leeftijd tot 14 jaar. Kwamen de strijders uit in de verschillende categorieën. Bij de jongens waren het Janero Luchies en Ricardo Sconewille die allebei in de finale mochten strijden. Voor beide was het een zware dobber en moesten ze de titel overlaten aan hun tegenstander en kregen ze allebei een zilveren medaille. Diego van Buuren en Aaron Boertien kregen de kans om te strijden om de derde en vierde plaats. Beide jongen lieten zich van hun beste kant zien en werden tot winnaar uitgeroepen en kregen bij de prijsuitreiking een mooie bronzen medaille omgehangen van NPSB voorzitter dhr. Frederiksz.

Het demonstratieteam van Panca Asas liet in een strakke demo op muziek zien dat Pencak silat niet aleen bestaat uit het harde strijden maar ook een sierlijke(seni) kunstvorm heeft.


Al met al een zeer geslaagde dag voor Pencak Silat Panca Asas Emmen en Hoogeveen. Mas Dennis Dörfel en zijn coaches zijn ontzettend trots op hun strijders. De 2 junioren kunnen niet lang genieten van hun behaalde prijzen omdat ze ook in het demoteam zitten. Dit demoteam zal op 11 juni meedoen aan het eerste open seni festival in Haarlem.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda