Zwartemeer wint bij FC Assen

ASSEN - FC Assen had in de programmaboekjes de spelers vermeld van Helpman in plaats van die van Zwartemeer. Het leek wel een voorbode voor het spel van FC Assen. Je zou verwachten dat FC Assen volle bak zou gaan om een laatste strohalm te pakken om degradatie te ontgaan. Op het veld bleek daar niets van.

Het was Zwartemeer dat het spel dicteerde al moet gezegd worden dat ook Zwartemeer zeker in de eerste helft ondermaats speelde. Mede door de harde wind en de verdedigende stelling van FC Assen waren er nauwelijks kansen te noteren. FC Assen loerde op de counter maar was daaruit nauwelijks gevaarlijk. Zwartemeer scoorde wel in de eerste helft, uit een voorzet kopte Maurice Heine onberispelijk binnen. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter ten onrechte af, waarvoor was niemand duidelijk. Zo bleef het 0-0 bij rust.

In de tweede helft had Zwartemeer de wind in de rug en zette het nog meer druk op het Asser doel. Het was Herald Heijnen die Zwartemeer van een loden last bevrijdde. Vanaf 20 meter schoot hij via onderkant lat Zwartemeer op schitterende wijze op 0-1. Tien minuten later dacht Bas de Vries: "Dat kan ik ook." Vanaf het middenveld dreef hij de bal naar de 16 meter van FC Assen en schoot met links de bal eveneens via de lat binnen voor de 0-2. FC Assen deed vervolgens een poging om nog iets aan de stand te doen maar Zwartemeer was van een last bevrijd en voetbalde steeds beter.

Via een boogballetje van Herald Heijnen stond Gezim Luli alleen voor de keeper en tikte eenvoudig binnen voor de 0-3. Bij deze stand bleef het. Zwartemeer kan niet meer rechtstreeks degraderen. Zondag moet er gewonnen worden van Ruinerwold, welke zich gisteren veilig speelde. Bij puntverlies van Actief, dat moet aantreden tegen Hoogezand, ontloopt Zwartemeer zelfs de nacompetitie voor degradatie. Zwartemeer zal vol voor de winst gaan. Hopelijk mag zij rekenen op een grote supportersschare.