Voorbeschouwing op zaterdag amateurvoetbal gemeente Emmen

EMMEN - Morgen, zaterdag 5 september, gaat de amateurcompetitie weer van start met enkele mooie derby's in de gemeente Emmen. De redactie zocht de clubs die van start gaan met de competitie 2015-2016 op en vroeg hen naar de verwachtingen voor de komende competitie.


Nick Schepers: ,,DZOH wil graag weer terug in de 1e klasse”

EMMEN - Na de promotie naar de 1e klasse E bleek DZOH een goede middenmoter te zijn en ging het afgelopen seizoen dan ook voor stapje hoger. Helaas haalde het drama met Roy Stroeve tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi een flinke streep door de rekening. Het scorend vermogen viel bij ons voor een groot deel weg, zegt Nick Schepers.” Wij verloren steeds wedstrijden, maar waren zeker niet minder dan de tegenstanders. Juist dat beetje extra wat Roy Stroeve aan scorend vermogen toevoegde misten de jeugdige spelers die het moesten opvangen. Toen ook Almar Doek en Berry Hoogeveen afhaakten raakten wij in één keer onze hele centrale as kwijt.Berry was er de tweede helft nog wel bij, niet 100% fit en vaal geblesseerd. Als wij iets meer hadden gescoord tegen bijvoorbeeld de stugge Friese ploegen waren wij zeker nog 1e klasser geweest. Misschien zijn wij iets te snel gegroeid, maar gaan er gewoon weer voor in deze 2e klasse J. Er staan nu wel weer mooie derby’s met Drenthina en Klazienaveen op het programma waarin op de eerste plaats veel strijd, spanning en emotie de boventoon zullen voeren. “Dat spreekt meer aan dan Balk en Bedum. DZOH zal vol goede moed met bijna dezelfde groep van start gaan. Vertrokken zijn Frank Schut, Ralf Kuipers, Almar Doek(Emmen), Wesley Wakker (Klazienaveen) en Berry Hoogeveen is gestopt. ,,De vervanging moet komen van jonge krachten die doorstromen uit de A-jeugd en terwijl Patrick Gierveld weer terugkeert van Drenthina. Ik denk dat wij onder leiding van hoofdtrainer Erik de Jong, die aan zijn vierde seizoen is begonnen en zijn staf bovenin mee kunnen doen. Er zijn meer goede ploegen zoals Gorecht, Klazienaveen, Drenthina en FC Meppel met onderling weinig krachtsverschil. Ik verwacht dat een spannende en open competitie. Wij weten wat wij kunnen en gaan er dan ook met frisse moed tegen aan, besluit Nick Schepers.

Marijn ten Caat(26) ,,Klazienaveen geen favoriet maar gaat wel voor een periode”

KLAZIENAVEEN – Door punten te laten liggen war het juist niet moest kwam er van de vooraf gestelde doelstelling bij Klazienaveen niets van terecht. Het wist in sommige wedstrijden een voorsprong niet vast te houden en vergaten dan te voetballen, begint verdediger Martijn ten Caat zijn resume van het afgelopen seizoen. ,,Wij hebben een zeer jonge ploeg met minder ervaring. Op momenten dat het niet goed liep gingen wij steeds sneller de lange bal spelen en leden daardoor vaak veel onnodig balverlies. Uiteindelijk vielen wij met een vierde plaats in de eindstand en geen periode net buiten de prijzen.” Gelukkig bleef de selectie van trainer Marc Hegeman ondanks deze teleurstelling bijna in tact ook al vertrokken er wel enkele jeugdspelers, die het vorige seizoen bij de groep zaten, maar niet veel speelminuten kregen, naar buurman Zwartmeer vertrokken. ,,Met Wesley Wakker van DZOH als enige nieuwe aanwinst kan trainer Marc Hegeman vanaf het begin van de voorbereiding eigenlijk direct voortborduren op het einde van het afgelopen seizoen. De goede dingen bijhouden en daar waar het niet goed ging de puntjes bij slijpen. Natuurlijk hadden wij graag willen promoveren,maar deze 2e klasse J is natuurlijk ook super mooi met al die derby’s tegen DZOH, Drenthina en De Weide zegt Martijn ten Caat. ,,Ik denk dat Klazienaveen zich kan meten met DZOH en Noordscheschut. Deze ploegen gaan zeker voor een periodetitel, maar kunnen ook gewoon kampioen worden. Wij hebben naast een goede hoofdsponsor met Marc Hegeman ook een goede trainer die met zijn hele staf prima werk levert. Over mijn eigen inbreng was ik niet echt tevreden. Door een zware blessure net voor de winterstop was ik bijna vijf maanden niet inzetbaar. Gelukkig kan ik er nu weer vanaf het begin bij zijn en werk keihard voor een basisplaats, besluit de rechterverdediger die aangeeft dat als Klazienaveen een periode kan halen, het deze competitie zeker goed heeft gedaan.

Thom Alders(19): ,,Handhaven zal zeker weer de eerste prioriteit zijn bij Drenthina”

EMMEN – Nog maar 19 jaar, maar toch al begonnen aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Drenthina. Wij hebben het over middenvelder Thom Alders die het komende jaar begint aan een studie communicatie in Groningen en als vakantiewerk actief is in de boekencentrale in Emmen. Hij kijkt in ieder geval wel met ene goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. ..Wij hadden vooraf de doelstelling om zo snel mogelijk van degradatiezorgen bevrijdt te zijn. Dat lukte aardig en met het behalen van de 3e periode wisten wij zelfs nog een toetje mee te pikken, Helaas was hier VEV 67 een maatje te groot voor ons, maar ontevreden waren wij in ieder geval niet.” Na afloop van de competitie vertrokken er ook bij Drenthina spelers wegens studie of kozen voor een andere club, terwijl er ook nieuw bloed aan de selectie kon worden toegevoegd. Aron Brinks en Patrick Lassche vertrokken naar Weerdinge en Patrick Gierveld keerde terug naar DZOH. Jan Willem Zwols gaat het komende seizoen het tweede team versterken, vertelt Thom Alders en vervolgt: ,,Het wegvallen van deze spelers wordt deels opgevangen met mijn broertje Max Alders en Bart Veenstra die vanuit de jeugd doorstromen en van vv Emmen komen Wesley Staal en doelman Richard Eberhard over. Wij hebben in de groep nog niet echt gesproken over een plan van aanpak en de doelstelling voor het komende seizoen. Als ik voor mij zelf moet spreken hoop ik wel dat wij ons weer lekker vroeg van de onderste plaatsen kunnen verwijderen en na de winterstop zonder al te veel druk toch nog voor een prijsje te gaan. Wat betreft de favorieten in deze 2e klasse J kan ik niet zo veel zeggen, omdat er veel ploegen zijn waar ik nog nooit tegen gespeeld heb. Moet ik dan toch enkele favorieten noemen denk ik misschien aan Noordscheschut, LTC en DZOH waar trouwens ook een paar spelers zijn vertrokken terwijl Roy Stroeve er wel weer bij is. Ik denk dat het niveau verschil in deze klasse dermate klein zal zijn dat er van uitschieters niet echt sprake van zal zijn’’. besluit Thom Alders.

Hidde Gosevoort kijkt met NWVV terug op een geweldig mooi seizoen


NIEUW WEERDINGE – Zaterdag 5e klasser NWVV promoveerde dankzij twee keer een 2-1 overwinning op GVAV Rapiditas naar de 4e klasse D. Daarin staan ons weer enkele mooie derby’s te wachten tegen Sc Angelslo en SVBO zat. Aanvoerder Hidde Gosevoort: ,,Onze doelstelling was een plaats bij de eerste vijf en daaraan gekoppeld misschien een periodetitel meepikken. Uiteindelijk eindigden wij onder de bezielende leiding van trainer Geert Aalderink op een mooie derde plaats en pakte de periode waardoor wij de nacompetitie toch wisten te promoveren. In de vierde klasse waarin meer gevoetbald en de krachtsverschillen onderling klein zijn, komen wij denk ik ook beter tot ons recht”. Mooi was het volgens de aanvoerder dat er niemand is vertrokken, terwijl de selectie in de breedte wel sterker is met enkele nieuwkomers. ,,Kevin Kaiser (Musselkanaal) en Jonathan Tapken en Marco Kloppenburg hebben zich na een jaartje te zijn gestopt weer aangesloten. Ook weer terug is Harmjan Meijering die na twee seizoen bij SETA weer voor NWVV heeft gekozen. Met deze nieuwkomers zullen ook een aantal talentvolle jeugdspelers van de trainer wel speelminuten krijgen”. Een vooruitblik op het nieuwe seizoen leert dat NWVV met een plaats bij de eerste acht niet ontevreden zal zijn, maar wij gaan voor meer, vervolgt aanvoerder Gosevoort die aan zijn 11e seizoen bij NWVV begint. ,,Favorieten noemen is moeilijk maar ik verwacht toch wel dat NKVV en Sc Angelslo daar bij horen terwijl SVBO na een minder goed seizoen zeker meer wil laten zien. Wij zullen het met elkaar moeten doen en onder leiding van Geert Aalderink zoveel mogelijk puntjes pakken. Geert Aalderink is volgens mij de ideale trainer voor NWVV. Niet alleen wat betreft de trainingen en coaching, maar ook vooral de manier waarop hij met de jonge jongens in de groep omgaat en aan het voetballen weet te krijgen. Het moet gewoon goed komen de komende competitie die wij op 5 september beginnen met een uitwedstrijd tegen Pesse.” besluit de centrale verdediger van NWVV.

SVBO(zat) wil volgens Rick Haitel geen degradatievoetbal meer spelen

BARGER OOSTERVELD - Nadat SVBO zat na de competitie 2013-2014 ternauwernood degradatie wist te ontlopen wilde het dat niet graag nog een keer meemaken. De doelstelling voorafgaande aan het seizoen 2014-2015 was zo snel mogelijk ver van degradatiestreep verwijderd te zijn, zegt Rick Haitel, speler van SVBO. ,,Wij begonnen al met een te kleine selectie en na blessures en schorsingen hadden wij al snel geen volwaardig team meer. Onze trainer Yme Boersma en zijn assistent Arjen Grummel moesten daardoor zelfs terugvallen op spelers uit het derde elftal en A-jeugd. Het gevolg was wel dat het opnieuw weer billen knijpen werd. Uiteindelijk wisten wij nog net degradatie te ontlopen in de herkansing ten koste van Wagenborgse Boys ”. Na afloop van de competitie volgde er een leegloop bij SVBO. Niels en Noël Den Heijer, Stefan Jansen, Jordy Eggengoorn (gestopt door werkzaamheden en te veel blessures, maar…….vervolgt Rick Haitel: ,,Dit wordt opgevangen met de komst van Arno van Nuil en Niels Spakman (3e elftal), Tim Sikkes en Nick Hekman (A-jeugd), Nick Klingenberg en Richard Heine van de zondagafdeling, Peter Prins (CEC) en tenslotte Gerjan Fuhler die na een jaartje niks doen weer het veld op wil.” De doelstelling voor het komende seizoen is volgens Rick Haitel, die samen met ex-prof Marc Hegeman een schildersbedrijf runt, toch een plaats in de top-vijf. ,,Als de trainers een goede mix vinden tussen ervaring en jeugd moet dat lukken ook al ken ik de nieuwe tegenstanders niet allemaal. Ik verwacht wel dat Waskemeer, De Griffioen en BSVV bovenin terug te vinden zullen zijn. De voorbereiding verloopt tot nu toe goed met drie trainingen per week en in de beker krijgen wij al een inzicht hoever wij er voor staan. Klazienaveen, Onstwedder Boys en sc Elim zijn dan onze tegenstanders. Ik kijk vooral uit naar de laatste bekerwedstrijd als wij op bezoek moeten bij Klazienaveen, waar mijn dagelijkse maatje Marc Hegeman al een paar jaar trainer is. Wij zijn tijdens het werk al een beetje met de koude oorlog bezig.”


Ali Arslan(21): ,, Sc Angelslo was het afgelopen seizoen geen collectief”

EMMEN – Met een tiende plaats in de afgelopen competitie wist Sc Angelslo de vooraf gestelde verwachtingen niet waar te maken. Vol goede moed werd aan de voorbereiding begonnen met een grote selectie, maar zegt middenvelder Ali Arslan, wij stonden er niet als team. Veel goede spelers die voor een deel een beetje te individueel waren ingesteld. Ook lieten verschillende spelers snel het hoofd hangen als het niet liep zo als ze graag wilden of teleurgesteld waren als ze niet veel speeltijd kregen. Men was dan niet bereid om een stapje extra te doen waardoor er uiteindelijk niet meer inzat dan een achtste plaats.“Na de competitie haakten dan ook een aantal spelers af die niet direct een basisplaats hadden terwijl er wel enige versterking van buitenaf bij kwam. Drazen Jagobic kwam van Titan, Ali Shikha die sinds kort in deze regio woont en een tijdje niet te hebben gevoetbald het weer wil oppakken. Met Rick Zondag die van TEVV overkwam is de groep toch wel weer compleet. De doelstelling is nu dan ook zeker weer het linker rijtje, zegt de middenvelder die niet direkt aan een kampioenschap wil denken. ,,Ik verwacht wel dat het team sterker zal zijn dan het vorige seizoen. ,,Ik heb er na de bekerwedstrijd tegen Hoogeveen die in 2-2 eindigde, toch wel vertrouwen in. Belangrijk is wel dat deze groep in tact blijft, want dan kan onze trainer John van der Wildenberg daar zeker een mooie competitie mee maken. Titelkandidaat zijn wij misschien niet, maar wij zullen zeker de strijd aan kunnen gaan met ploegen als De Griffioen, SCN en Be Quick die hoog worden ingeschat. Ik begin nu aan mijn 3e seizoen in de hoofdmacht en hoop dat de trainer ook dit seizoen vertrouwen heeft in mij heeft zodat ik ook zelf mijn steentje aan de doelstelling kan bijdragen.”


Wilco Koopman(23) ,,Twedo (zat) gaat ook dit seizoen voor de top-zes”

NIEUW AMSTERDAM – Met een achtste plaats in de eindstand in de zaterdag 5e klasse E wist Twedo (zat) haar vooraf gestelde doelstelling niet te halen. Zonder echt slecht te voetballen zat er niet meer in. In de wedstrijden wisten de mannen van trainer Richard Nieborg wel genoeg kansen te creëren, maar het ontbrak de blauwhemden dit seizoen aan een echte spits. Een koele kikker die mooie kansen in doelpunten wist om te zetten. Ook Wilco Koopman, die na de winterstop ook weer bij de groep aansloot na enige tijd niet te hebben gespeeld. ,,Ik heb de ploeg wel gevolgd en ben van mening dat gezien het wedstrijdverloop er zeker meer in had gezeten dan deze middenmoot plaats. Ik zelf miste het spelletje ook wel en ben blij weer samen met mijn kameraden op het veld te staan”. Na afloop van de competitie is Dijon Post en David van der Burg overgestapt naar de zondagafdeling en is Sebastiaan Santing gestopt. In de voorbereiding is Raymond Manting overgekomen van de zondagafdeling en is Johan Veenstra van SVV 04 weer op het oude nest teruggekeerd en Dennis Bults is van Erica’86 overgekomen”. Richard Nieborg die aan zijn tweede seizoen als trainer is begonnen, heeft ook nu weer een plaats bij de eerste zes op zijn verlanglijstje staan. Mocht zich het voordoen dat ook een periodetitel mogelijk is zal hij zeker zijn doelstelling daar op af richten, volgens Wilco Koopman die meestal op de middenveld speelt. ,,Kandidaten voor de titel noemen is nooit gemakkelijk en dus ook nu niet. Ploegen als Veendam 1894, Tiendeveen en Sweel die het net niet redde zullen zeker gaan voor de eerste plaats. Wij hebben ook veel Groningse ploegen in deze klasse waar ik echt weinig over kan zeggen. Ik ben tot nu toe niet ontevreden over wat wij nu in de voorbereiding hebben laten zien. Wij hebben een leuke jonge groep met echt wel mogelijkheden, maar pas in de competitie kunnen wij dat ook laten zien. Gelijk de eerste wedstrijd moeten wij naar Wagenborgse Boys dat het afgelopen seizoen nog als tweede eindigde. Dus moeilijker kun je niet aan een competitie beginnen, maar wij gaan er gewoon voor”. besluit de middenvelder.


Robert Kuipers: ,,Erica 86 gaat voor een plaats in het linker rijtje''


ERICA – Vol goede moed begon Erica’86 het afgelopen seizoen aan de competitie met als inzet een plaats bij de eerste zes. Dit moest gebeuren met een selectie van ervaring en enkele talentvolle jeugdspelers. Helaas kwam er van alle goede bedoelingen niet veel terecht. Het niveau verschil van de jeugd was groter dan vooraf werd verwacht. Het liep totaal niet en bij de winterstop had Erica 86 nog maar 4 punten. Het gevolg was dat trainer Tonnie Menke de handdoek in de ring gooide en Erica’86 op zoek moest naar een nieuwe trainer, zegt Robert Kuipers, bestuurslid en leider van Erica’86. ,,Met Andries Bremer als interim trainer zijn wij aan de tweede helft begonnen, maar ook die kon niet voorkomen dat er uiteindelijk niet meer inzat dan een 12e plaats. Bremer had er veel zin in gekregen en wilde graag met de club verder, maar intussen was Cor Huls, een jongen uit eigen dorp aangetrokken. E

en fanatieke trainer die er heel veel zin heeft om Erica 86 zijn gezicht terug te geven door goede sportieve resultaten. Na de competitie vertrok Dennis Buls naar Twedo en Sfen Swart stopte met voetballen. Nieuw in de groep waren Michel Schepers van Twedo en Arjan Musters(31) komt van Westerwolde en nu in Emmen woont. Met deze selectie van 22, 23 spelers waaronder twee goede keepers, ziet het er allemaal heel positief uit.” Voor het nieuwe seizoen is de lat hoog gelegd en gaat Erica 86 voor een plaats in het linker rijtje. Volgens de leider een redelijke doelstelling, want vooral voor de winterstop moeten en kunnen wij winst maken ten opzichte van de 10 punten in het vorige seizoen. Als ik naar de indeling van deze 5e klasse E kijk moeten wij vaak naar het Groningerland tegen ploegen die wij bijna niet kennen. Dicht bij huis hebben wij te maken met Twedo, VEV en de volgens mij torenhoge favoriet VV Sweel. Wij gaan op 5 september thuis van start tegen VEV en kunnen direct zien waar wij staan. Wij gaan er met elkaar helemaal voor,” besluit Robert Kuipers zijn voorbeschouwing.

Arjan Siebum(32): ,,Het ging vanaf het begin helemaal mis bij VEV”

KLAZIENAVEEN NOORD – In de zaterdag 5e klasse E begon VEV hoopvol aan de competitie, want de lat was hoog gelegd door de staf en groep. Het wilde bovenin meedoen en gaan voor een prijs maar vanaf het begin ging het helemaal mis, volgens Arjan Siebum, de linkerverdediger bij VEV. ,,Dat kun je wel stellen, want wij hadden al heel snel te maken met blessures waardoor wij onze al niet te grote selectie snel heel smal zagen worden. Het gevolg was uiteindelijk kort maar krachtig ronduit een teleurstellend einde met een plaats bijna onderin.” Na afloop van de competitie besloten een zevental oudere spelers om een stapje lager te gaan spelen, maar gelukkig was er toch verrassend veel aanvulling. Robin Freriks(Klazienaveen), Rene Geerts (Zwartmeer), Jesper Olijve (Zwartemeer) en de terugkeer van Gjalt Veenstra na een jaartje Weiteveense Boys zijn zeker een versterking voor de groep. Daarmee heeft assistent-trainer Harrie Yken, die in de tweede helft van het seizoen voor de groep kwam te staan na het plotselinge vertrek van Geert de Jong, toch weer een selectie waarmee hij vooruit kan. Arjan Siebum: ,,Wij zullen er nu vanaf het begin moeten staan en gezien de voorbereiding heb ik er ook wel vertrouwen in. Vooral de oude garde, waaronder mijn tweelingbroer Michel zal flink aan de bak moeten met de ondersteuning van de nieuwelingen. Wij zullen niet zeggen dat wij kampioen willen worden maar bovenin meedoen en dan misschien een periode pakken behoord zeker tot de mogelijkheden. Voor mij is vv Sweel toch favoriet nummer één gezien het vorige seizoen. Waar ik nu al van geniet is de opening van het seizoen waarin wij dan de eerste derby zullen spelen tegen Erica’86. Kunnen wij gelijk zien hoe wij er voor staan. In deze klasse moeten wij behoudens naar Erica en natuurlijk Twedo veel verre afstanden maken naar Groningen en omstreken. Ik heb geen enkel idee hoe sterk deze ploegen nu allemaal zijn”. Arjan Siebum is vol verwachting want VEV heeft ook dit seizoen weer drie teams in de competitie, ,, Dat is toch heel goed voor een kleine club als VEV. Het moet gewoon goed komen”, besluit de linker verdediger van het cluppie uit Klazienaveen Noord.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda