SC Angelslo puntloos uit bij Vitesse 63

KOEKANGE - In de zaterdag 4e klasse D verloor Sc Angelslo met 3-0 van Vitesse 63. Angelslo speelde compact op eigen helft, terwijl Vitesse 63 vooral de lange bal hanteerde en gevaarlijk was bij balverlies van SC Angelslo. In de 7e minuut was Mark van der Linde die de 1-0 in de hoek krult. SC Angelslo speelde prima combinaties, maar de eindpass bleef uit om binnen de zestien af te drukken.

SC Angelslo had het moeilijk met de lange ballen van Vitesse 63 en moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen af te slaan. SC Angelslo bleef voetballen en kreeg kleine mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Vitesse kreeg ook een 100% kans, maar doelman Jarno Brands wist de bal nog net naast te tikken. Sander Nijstad stond vlak voor rust nog oog in oog met de doelman van Vitesse 63, maar hij schoot de bal net over.

De tweede helft was net begonnen toen Vitesse 63 op 2-0 kwam als Lars Heuvelman de bal uit een vrije trap over keeper Brands heen tikt. SC Angelslo is aangeslagen, maar gaat door met goed positiespel en werd steeds beter. Vitesse 63 moest even terug en Angelslo kreeg kansen op de aansluitingstreffer, maar Sander Nijstad zag zijn inzet via de paal naast gaan.

Vitesse wilde de wedstrijd snel beslissen en ging weer druk zetten op SC Angelslo dat bleef knokken voor een resultaat. Verdedigend gaf Vitesse 63 niets meer weg en in de 87e minuut werd de wedstrijd op slot gegooid door Thomas Keizer als hij de 3-0 kan scoren. Volgende week speelt de ploeg van trainer Andre Steenhuis een thuiswedstrijd tegen Nieuw Balinge.