Schoonebeek de betere in Gasselternijveen

GASSELTERNIJVEEN - Afgelopen zondag mocht Schoonebeek na een aantal jaren weer eens in Gasselternijveen aantreden tegen de plaatselijke vv. Na een gelijkopgaande eerste helft, en een beter Schoonebeek in de tweede helft, ging de overwinning uiteindelijk naar de ploeg die daar het meest recht op had; Schoonebeek won met 0-2.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, het spel ging op en neer en aan beide zijden waren er kansen. De aanvallers van Gasselternijveen hadden hun vizier niet op scherp staan deze middag. Als ze al een keer een poging op doel kregen, dan stond doelman Berens in de weg. De aanvallers van Schoonebeek deden hetzelfde tot de 39e minuut. Toen had Schoonebeek een goede aanval over de rechterkant, en aan het eind van die aanval kon Leon Steffens de voorzet van Jeffrey Berens simpel binnen tikken, 0-1.

Na de rust ging Schoonebeek op zoek naar de tweede treffer om de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Een half uur lang was Schoonebeek heer en meester op het veld, zelf creëerde het vele kansen en wist elke tegenstoot in de kiem te smoren. Maar ook nu had men het vizier niet scherp staan, of lag de doelman in de weg. Omdat Schoonebeek vergat de wedstrijd te beslissen, bleef Gasselternijveen geloven in een beter resultaat. En via een aantal scherpe uitvallen en vrije ballen was men nog dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk in de blessuretijd werd de score nog wel verdubbeld, maar daar was wel een grote fout van een Gasselternijveen verdediger voor nodig. Zijn te zachte terugspeelbal werd door Jeffrey Berens opgepikt, en de goed meegelopen Leon Steffens kon de voorzet in het lege doel tikken, 0-2.

De overwinning ging dus naar de ploeg die de meeste energie in de wedstrijd had gelegd. Met veel passie en inzet, maar ook met beter voetbal, behaalde Schoonebeek dus een terechte overwinning. Volgende week komt het altijd lastige Zwartemeerse Boys op bezoek, deze wedstrijden staan altijd garant voor veel spektakel. Gasselternijveen moet op bezoek bij DVC