Valther Boys pakt drie punten in Witteveen

WITTEVEEN - In de zondag 5e klasse E won Valther Boys met 2-1 van Witteveense Boys. Deze eindstand stond zondagmiddag in Witteveen al na drie kwartier op het scorebord. De groenhemden begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen in de 12e minuut op voorsprong via Dennis Middeljans die een goed individuele aktie met een doelpunt wist te bekronen. 0-1.

Nog geen tien minuten later was het Yordy Vos die een mooie assist van Bart Benjamins met een treffer wist te belonen. 0-2. Valther Boys was de bovenliggende partij, maar zag in de 38e minuut de thuisclub wel de aansluitingstreffer maken. Tim van Brouwers maakte goed gebruik van een misverstand achterin bij Valther Boys over een wel of niet buitenspel geval en zorgde voor de 1-2 ruststand.

Daar mocht Witteveense Boys tevreden mee zijn, want Valther Boys was oppermachtig. Gezien de kansen die Yordy Vos , Dennis Middeljans en Joram Muntinga nog kregen was een 3-1, 4-1 ruststand volgens Valther Boys trainer Lieuwe Pals zeker mogelijk geweest. In de tweede helft ging Valther Boys met nog meer druk naar voren spelen. Lieuwe Pals moest door een blessure van Daniel Vos toch iets omgooien in de veldbezetting, maar zijn ploeg kwam niet echt meer in de problemen. Eindstand 1-2 na een overigens sportieve wedstrijd. Komende zondag krijgt Valther Boys het op de laatste plaats staande EEC op bezoek.