Thijs Oosting in beeld bij FC Emmen

EMMEN - FC Emmen hoopt zich op korte termijn te versterken met Thijs Oosting. De 21-jarige Emmenaar, die een aflopend contract heeft bij AZ, heeft bij de Alkmaarse club te weinig perspectief op veel speelminuten in de hoofdmacht. Ronald Lubbers, bestuursvoorzitter van FC Emmen, bevestigt noch ontkent de belangstelling in de voormalig jeugdinternational die in 2016 de jeugdopleiding van Emmen verruilde voor die van AZ.


Thijs Oosting, hier nog als speler van RKC in duel met Miguel Araujo als tegenstander

FC Emmen is overigens niet de enige club die interesse heeft in de aanvallende middenvelder. Ook bij diverse eredivisieclubs, waaronder RKC en Willem II, staat Oosting op het verlanglijstje. Ook die clubs zouden Oosting willen huren. Daarnaast zijn er ook nog enkele clubs die Oosting willen kopen, bijvoorbeeld Vitesse en FC Utrecht. Die laatste twee clubs lijken vrij kansloos, aangezien AZ niet van plan lijkt om de Drent te verkopen.

Linksback of aanvallende middenvelder
Hoewel een overstap naar een andere eredivisieclub (zoals vorig jaar naar RKC) wellicht aanlokkelijk is, denkt FC Emmen een serieuze optie te zijn voor Oosting. Vooral als het gaat om de manier van spelen. Oosting speelt, ondanks dat AZ-trainer Pascal Jansen hem meer en meer omturnt tot linksback, het liefst als aanvallende middenvelder. En uitgerekend die rol ziet Emmen voor hem weggelegd.

Een extra voordeel is, zo denkt Emmen dan, dat de Drentse club min of meer speelt in de filosofie van AZ: veel balbezit, een goed positiespel en met opkomende backs. Bij een club in het rechterrijtje van de eredivisie zal het toch vooral overleven zijn en dus verdedigen en gokken op de omschakeling.

Sentiment
Een derde, en zeker niet minder belangrijk voordeel, ligt er natuurlijk in het sentiment. Hoe mooi is het dat een zelf opgeleide speler uit Emmen de enige club van Drenthe naar de eredivisie schiet?

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda