Voetbalclubs verrast met brief gemeente

SCHOONENEEK - Op 20 december hebben de buitensportverenigingen van de gemeente Emmen een schrijven ontvangen (besluit gemeenteraad) betreffende het zelf moeten bekostigen van onderhoud kleedaccommodaties m.i.v. 1 januari 2015. Ook wordt gemeld dat te zijner tijd het eigendom van de gebouwen wordt overgedragen.


Dit schrijven heeft onze vereniging, maar ook uit contacten met andere sportverenigingen, zeer verbaasd en dan met name hoe er gecommuniceerd is.

Afgelopen halfjaar zijn er met voetbalverenigingen gespreksrondes geweest . Met geen woord is er gerept over de aangekondigde maatregelen. Bij de evaluatie van de gespreksrondes in december waren geen ambtenaren van de afd. sport aanwezig; twee externen om een evaluatieverslag te maken!!. Het is dan ook bijzonder vreemd dat juist nu de verenigingen worden overvallen met dit nieuws.

Wij zijn van mening dat hier voorafgaand met verenigingen over gesproken had moeten worden en ons de gelegenheid hadden moeten geven om mee te denken/zoeken naar gewenste oplossingen.

Bij veel accommodaties is achterstallig onderhoud en het lijkt erop dat de verenigingen dit nu voor de kiezen krijgen.
Achteraf wil men met ons in gesprek om te zien hoe alles “netjes” geregeld kan worden. We staan voor een voldongen feit (besluit gemeenteraad) en de gemeente laat zien dat dit besluit allesbehalve de schoonheidsprijs verdiend.
Verenigingen hebben op geen enkele manier in hun begroting rekening kunnen houden met het aangekondigde besluit van de gemeente.

Voor ons is dit alles nog geen gelopen koers en zullen ons samen met andere verenigingen inzetten om tot acceptabele oplossingen te komen.

Jos van Hees

vz. SVV'04

06 45719504

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda