Side-Out deelt met vierpunter pijnprikkel uit

SLAGHAREN - Een onwillekeurige reactie op bepaalde prikkels. Zo staat het woord reflex beschreven in diverse woordenboeken. Die beschrijving komt aardig in de buurt van de aanblik van de eerste set van de afgelopen thuiswedstrijd van Side-Out.

De volleyballers konden maandagavond tegen Reflex uit Kampen hun draai niet al te best vinden in de openingsfase. Een bijzondere ommekeer volgde echter en Side-Out pakte alsnog vier zeer kostbare punten.

De wedstrijd die in oktober na 12 punten werd gestaakt vanwege problemen met de sporthalvloer, werd op deze trainingsavond hervat bij de stand van 3-9. De ploeg uit Kampen bouwde die voorsprong kalm uit. Het had geen last van Side-Out, dat aanvallend veel moeite had, en stoomde zo door naar een 17-25 setwinst.
In de tweede set had Side-Out het offensief wel goed voor elkaar. Maar ook in verdedigend opzicht stond de thuisploeg stukken scherper.

De saves die in de openingsset net niet lukten, leidden dit maal wel tot het pareren van veel Kampense aanvallen. Ook het killblock aan het begin van de tweede set moet Side-Out goed gedaan hebben. Nu slopen de fouten in het spel van Reflex en de volleyballers uit Slagharen/Lutten roken bloed. Een uitstekende set, kijkend naar de daadkracht waarmee de slordigheden aan de overzijde van het net gedecideerd werden afgestraft. 25-15 voor Side-Out.

Het blijft altijd afwachten of een opponent geprikkeld wordt door zo’n tik op de neus of dat het klaar is om verder naar beneden gedrukt te worden. De Kampenaren werden misschien wel geprikkeld, maar dat boorde niet de juiste reflexen aan. Waar Side-Out in het begin niet helemaal los kon komen van Reflex, daar lukte het halverwege de set wel om het definitief af te schudden. De marge van zes punten slonk nog tot drie, maar een servicefout aan de kant van Reflex zette Side-Out op setpunt en met 25-21 werd de 2-1 voorsprong bewerkstelligd.

In set vier kenden beide ploegen wat wisselvallige momenten. Na een kleine tien minuten spelen stond er dan ook een 15-15 stand op het scorebord. Side-Out dreigde wat weg te zakken door individuele fouten. Na een goede getimede time out, boog de thuisploeg een 17-19 achterstand om in een 22-19 voorsprong mede door een wederom vernietigend killblock.

Na een direct punt via de serve zette Side-Out het matchpoint op het bord. Reflex, dat moeite had met zowel rally- als servicepass, richtte zich toch nog even op in de slotfase van de set, maar dit was niet genoeg om een beslissende set af te dwingen. Met 25-22 ging ook de laatste set verdiend naar de thuisploeg.

Een uitstekend resultaat waarmee Side-Out naar de negende plek van de tweede divisie A klimt en zich zo weer uitzicht verschaft op de middenmoot, waarin zich ook de tegenstander van de volgende wedstrijd bevindt. Op zaterdag 7 maart komt Kangeroe naar sporthal ’t Noorderslag.