Heren Side-Out opent met nipte nederlaag

SLAGHAREN - “Ja! We mogen weer”. Vol zelfvertrouwen en plezier kon er worden uitgezien naar de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een volle voorbereiding met onderweg een paar blessures, staat het team weer helemaal fit aan de start. Al is het team niet compleet.

Manager Hans Pieper was afwezig. Hij is herstellende van een zware val. Een extra motivatie voor de jonge ploeg van Henk Hamhuis om mooie resultaten te boeken.
Die motivatie en wilskracht was echter nog niet direct terug te zien in het spel. Zowel de eerste en tweede set stonden dan ook in het teken van opstellingsfouten.

Bijkomend feit is dat er geen servicedruk uit werd geoefend. Het schepte wat chaos, waardoor de focus niet compleet gelegd werd op het spel. Met 25-23 en 25-18 gingen de eerste sets naar de ploeg uit Groningen.

Een kleine wijziging in de opstelling bleek rust te scheppen en de Slagharense motor kon gaan draaien. Door middel van overtuiging in de aanvalslinie, in combinatie met servicedruk werd Donitas met 18-25 verslagen in de derde set. Hetzelfde spelbeeld in de vierde set resulteerde in een 23-25 setwinst.

In de vijfde set viel de servedruk vrijwel meteen weg. Side-out mistte het enthousiasme en overtuiging. Via 8-6 gaat de wedstrijd verloren met 15-11 set verlies. er zijn 2 punten buitgemaakt, er is genoeg trainingsstof opgedaan. De komende week zal de selectie werken om vervolgens VC058 te ontvangen in eigen hal, op zaterdag 27 september om 19:00 in ’t Noorderslag.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda