Side-Out niet tevreden met driepunter

SLAGHAREN - De wedstrijd werd gewonnen, maar toch verzuchtten sommige spelers van Side-Out na de wedstrijd dat er sprake is van verloren punten. H1 won in een vijfsetter van Set Up uit IJsselmuiden, maar heeft absoluut het idee dat een 3-1 en zelfs een 4-0 ruim binnen de mogelijkheden lag. Gemengde gevoelens in Slagharen dus.

Het prille begin van de partij was absoluut voor Set Up. Side-Out kreeg direct een gruwelijk killblock om de oren. Het herstelde snel en stelde halverwege de set weer orde op zaken. Een marge van drie punten leek voldoende om de openingsset binnen te halen. Niets zo veranderlijk als een scorebord binnen de sport en minuten later stond er een 22-23 stand op vermeld. Set Up sloeg toe op het eerste setpunt en harkte zo de set voor de Side-Outneuzen weg.
Dat de thuisploeg daar geen last van had, dat werd in de tweede set duidelijk. Set Up maakte veel fouten en kwam dusdanig in de knel dat het binnen no time tegen een achterstand van 18-8 aan keek. Niet enkel het gevolg van de fouten, maar ook de verdienste van een goed spelend Side-Out dat scoorde over alle linies, die spelverdeler Martin Kuiper feilloos wist te vinden. De set werd afgesloten met een eenmansblok van Rens Meijer. Een passend einde voor een set waarin Set Up niets had in te brengen. 25-14.

Set Up was op zoek naar het sterke begin van de eerste set en vond deze ook; wederom een killblock op de schoenen van Side-Out. Maar weer vond de thuisploeg op tijd de manier om dit om te draaien. Aanvankelijk kwam het er offensief niet door, omdat de blokkering goed stond aan de overzijde. Ironisch genoeg gooide een kill van Gertjan en Rens de set dan toch in het voordeel van Side-Out in het slot. Met hun blok kwam het op 23-20 en speelde de ploeg de set uit; 25-21.

Hier had Side-Out gebruik van moeten maken. Dat deed het bij de start van de vierde set ook, maar halverwege kroop Set Up dichterbij en kwam er uiteindelijk weer overheen. Zowel een wissel als twee time outs konden het momentum niet meer omdraaien en Side-Out moest zich, na de 20-25, opladen voor een beslissende set.
In de vijfde set was het Side-Out dat het eerst echt losbrak. Het wisselde van veld op met een 8-4 voorsprong. Die marge bleek voldoende en een volop scorende Jerry Leyrik maakte de voorsprong nog een stukje groter tot 13-8. Set Up stribbelde nog even tegen en scoorde driemaal op rij, maar een time out van coach Henk Hamhuis zette de boel weer op scherp en met 15-11 werden de drie wedstrijdpunten veilig gesteld.

Maar toch teleurstelling dus. Terecht gezien de kansen in de eerste en vierde set. In de eerste set waren het misschien de vier servicefouten die een belangrijke rol hebben gespeeld. Dat zijn dan achteraf toch de puntjes, die Set Up de mogelijkheid gaven om weer terug te komen. Maar dit buiten beschouwing gelaten hebben de mannen uit Slagharen/Lutten het ook op andere punten laten liggen. De uitslag van concurrent Flash Veendam tegen VC Zwolle stemde dan ook niet positief in het sportcafé. Door de knap behaalde vier punten, nestelt Flash zich in punten weer naast Side-Out, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In de korte winterstop heeft Side-Out genoeg om aan te werken en heeft Henk Hamhuis de tijd om te slijpen en te schaven. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zal zijn in Leeuwarden. Daar is op zaterdag 10 januari VC058 de gastheer.