Gymnastiek- en Volleybalvereniging KLIMOP Weiteveen

WEITEVEEN - Klimop is een vereniging met verschillende sporten, maar met ??n bestuur. De vereniging bestaat uit: Gymnastiek en Volleybal en maakt gebruik van de sportzaal de Webbe in Weiteveen. De gymlessen voor de jeugd worden in verschillende groepen gegeven. Afhankelijk van het aantal leden, worden ze ingedeeld naar de groepen op de basisschool, zodat ze bij hun vriendje of vriendinnetje in de groep komen. Dit kan echter soms afwijken, omdat sommige groepen wellicht te groot of te klein worden. Ook kan het voorkomen dat een kind vanwege zijn of haar prestaties in een andere groep beter tot zijn recht komt.

De lesen worden gegeven op de woenasdagmiddag. Er is ook een damesgroep. Hier doet een ieder mee naar eigen kunnen, waarbij bewegen voorop staat, maar waarbij gezelligheid ook een belangrijke rol speelt. Deze lessen zijn gevarieerd: van  werken op muziek, conditie en krachtcircuit, tot bal- en tikspelen. Deze les wordt op de woensdagavond gegeven.

Competitievolleybal
Klimop heeft een aantal teams dat meedoet aan de regionale competitie van de NeVoBo. Bij de senioren is dit 1 Dames team dat gaat volleyballen in de tweede klasse. Zij spelen een volwaardige competitie van zo’n 20 wedstrijden per seizoen. Bij de junioren is er 1 meisjes A-team en  1  C-team . Ook zij spelen per team zo’n 20 wedstrijden per seizoen.

Dan zijn er nog 3 teams die meedoen aan circulatievolleybal in de regio. Hier wordt gewerkt aan de beginselen van het volleybalspelen. Op het laagste niveau beginnen de kinderen met overgooien en vangen en dit wordt langzamerhand opgebouwd naar echt volleybal. Deze teams doen geregeld mee aan kleine toernooien die vaak op een zaterdagochtend op verschillende locaties worden gehouden.

Recreantenvolleybal

 

De recreanten zijn ingedeeld in een onderlinge competitie met de andere verenigingen uit Zuidoost Drenthe. Zij spelen hun wedstrijden op de trainingsavond van de deelnemende verenigingen. Dit zijn ongeveer 10 tot 12 wedstrijden per seizoen. Het is niet verplicht om aan deze competitie mee te doen. Er kan ook alleen deelgenomen worden aan de trainingen van onze vereniging.

Voor deze groepen is plezier in volleyballen belangrijker dan het presteren. De recreanten dames en heren trainen op de dinsdagavond. Dit seizoen kunnen de heren nog wel wat versterking gebruiken, omdat door blessures enkele heren zijn gestopt. Men kan een maand lang de training op de dinsdagavond bijwonen, daarna kun je beslissen of volleybal iets voor je is.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda